SCANDAL la proces. Cioacă: „Nu sunt vinovat de crimă, ci de faptul că m-am căsătorit cu Elodia”

Nervi întinşi la maximum la procesul lui Cristian Cioacă de la Tribunalul Piteşti. Fostul poliţist a avut un schimb de replici dure cu mama Elodiei, iar avocaţii celor două părţi au strigat unii la alţii. În plus, unul din cei trei avocaţi ai lui Cioacă a cerut recuzarea judecătorului. Fostul poliţist, judecat pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, a spus, marţi, la Tribunalul Argeş, că nu este vinovat de crimă, ci de faptul că s-a căsătorit cu Elodia, el susţinând că nu beneficiază de un proces corect.

RomaniaTV.net
02 apr. 2013, 12:47
SCANDAL la proces. Cioacă: „Nu sunt vinovat de crimă, ci de faptul că m-am căsătorit cu Elodia”

Cristian Cioacă a fost adus, marţi dimineaţă, de la Penitenciarul Colibaşi, unde este încarcerat, la Tribunalul Argeş, pentru un nou termen al procesului în care este judecat pentru omor calificat şi profanare de morminte.

Spiritele s-au încins în sala de judecată imediat după ce Cristian Cioacă s-a sărutat pe obraz cu avocata sa, chiar în boxa acuzaţilor. În timpul procesului, mama Elodiei a strigat la fostul ginere şi l-a făcut criminal. Iritat, fostul poliţist i-a cerut Emiliei Ghinescu să tacă.

Cei trei avocaţi ai lui Cioacă, dintre care doi sunt noi, au cerut recuzarea instanţei, dar şi retrimiterea cauzei către procurori, pentru refacerea rechizitoriului. Potrivit avocatei lui Cioacă, judecătorul s-ar fi antepronunţat prin modul în care a validat rechizitoriul întocmit de procurori, considerându-l corespunzător, în timp ce avocaţii consideră că acesta are lacune.

„Solicităm recuzarea judecătorului, considerând că rechizitoriul este incorect întocmit, cu lacune. Judecătorul a validat rechizitoriul întocmit de procurori, considerându-l corespunzător. Cazul lui Cristian Cioacă este o copie la indigo a cazului Anca, o mare eroare judiciară. Am prezentat în susţinerea cererii 22 de motive, printre care încălcarea dreptului la apărare, faptul că instanţa a fost ilegal sesizată sau lipsa unor probe de la dosar”, a declarat Maria Vasii, în sala de judecată.

Magistraţii au respins ambele solicitări, iar judecătorul l-a întrebat pe Cristian Cioacă dacă doreşte să dea vreo declaraţie.

Cristian Cioacă a spus că nu beneficiază de „un proces corect” şi că nu este vinovat de cimă, ci de faptul că s-a căsătorit cu Elodia Ghinescu.

„Nu sunt vinovat de crimă, ci de faptul că m-am căsătorit cu ea. Nu consider că beneficiez de un proces corect”, le-a spus Cioacă magistraţilor.

Magistraţii au luat în discuţie, la termenul de marţi, şi prelungirea arestării preventive a lui Cioacă. Procurorul de şedinţă, avocata familiei Ghinescu şi avocatul care îl reprezintă în calitate de curator pe minorul Patrick Cioacă au cerut pentru menţinerea măsurii arestării preventive, în timp ce avocaţii poliţistului au solicitat revocarea arestării şi înlocuirea ei cu o măsură preventivă. Cristian Cioacă a cerut, la rândul său, motivarea temeinică a unei eventuale decizii de prelungire a arestării preventive.

Instanţa a rămas în pronunţare în privinţa prelungirii arestării preventive, în timp ce următorul termen pe fond al procesului a fost stabilit pentru 30 aprilie.

Elodia Marilena Ghinescu a dispărut de acasă la sfârşitul lunii august 2007, însă Cristian Cioacă, atunci poliţist la Poliţia din Argeş, a anunţat dispariţia acesteia abia în 5 septembrie 2007, la solicitarea şefei lui.

Anchetatorii au luat în calcul, din primele momente, varianta crimei în cazul avocatei, principalul suspect fiind Cristian Cioacă, deoarece s-au găsit urme de sânge în apartamentul celor doi soţi şi în autoturismul bărbatului. Mai mult, în septembrie 2007, după două săptămâni de la dispariţie, anchetatorii au găsit într-o râpă haine având pete cu sângele Elodiei.

În octombrie 2007, într-o râpă lângă Râşnov au fost găsite uniforma de poliţist a lui Cioacă, alte obiecte ale acestuia şi ale Elodiei.