Cristian Cioacă, scos din închisoare şi dus la Parchet. Fostul poliţist a depus PLÂNGERE PENALĂ împotriva anchetatorilor

Fostul poliţist Cristian Cioacă, condamnat la aproape 16 ani de închisoare pentru că a ucis-o pe soţia sa, avocata  Elodia Ginescu, a formulat o plângere penală împotriva anchetatorilor  pe motiv că au folosit un aparat pentru idenficarea cadavrului Elodiei, al cărui inventator a ajuns în puşcărie, informează România TV. Cioacă a fost dus la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a fi audiat cu privire la acest aspect.

13 dec. 2015, 15:45

Cristian Cioacă a depus o plângere penală împotriva anchetatorilor care s-au ocupat de dosarul său de omor, acuzând că Elodia Ghinescu a fost căutată cu un dispozitiv al cărui inventator a ajuns în puşcărie, potrivit România TV. Aparatul descoperă cadavrul după câteva fire de păr, puse într-o capsulă. Aparatul s-a dovedit a fi o escrocherie pusă la cale de o companie din Marea Britanie.

Avocata familiei Ghinescu, Crina Radu, a declarat la România TV, că fostul poliţist Cristian Cioacă foloseşte plângerile penale ca pe o „tactică”, crezând că în felul acesta plângerilor îl vor ajuta în soluţionarea dosarului de revizuire a dosarului de omor, în care a fost condamnat definitiv la închisoare.

Plangerea penala a lui Cristian Cioaca nu este nimic nou. Cristian Cioaca ne-a obisnuit cu plangerile penale. Marti, 15 decembrie, la Tribunalul Arges, este un alt termen de judecata in dosarul care are ca obiect revizuirea dosarului de omor.

Este o tactica a lui Cristian Cioaca de a formula plangeri penale impotriva anchetatorilor, crezand ca plangerilor il vor ajuta in solutionarea dosarului de revizuire.

Pe de alta parte, eu inteleg ca Cristian Cioaca a formulat acea plangere penala pentru ca s-ar fi utilizat acel aparat, pentru ca el stiind ca a omorat-o pe Elodia, practic este suparat ca folosind acel aparat nu s-a gasit corpul victimei.

Aceasta ultima plangerea penala formulata impotriva anchetatorilor eu spun ca este neintemeiata. Sa nu uitam ca el a formulata plangere penala si impotriva magistratului care a solutionat in fond dosarul de omor. El a depus nenumarate plangeri la CSM impotriva tuturor anchetatorilor, magistratilor care au lucrat la acest dosar. Toate plangerile pe care le-a formulat nu au avut nicio solutie favroabila.

Daca a formulat o astfel de plangere impotriva anchetatorilor, este normal sa fie chemat la audiere, la Parchetul de pe Înalta Curte, cu privire la acest aspect, nu cu privire la dosarul penal de omor. In dosarul de omor avem o sentinta definitiva si irevocabila„, a explicat avocata Crina Radu.

Întrebată dacă la termenul de marţi, de la Tribunalul Argeş, se poate formula vreo soluţie favorabilă lui Cioacă, avocata familiei Chinescu a precizat că cererea de revizuire a dosarului de omor este întemeiată pe o reinterpretare a probelor, deci nu vine cu un element nou.

La termenul de marti nu are ce sa se intample ceva spectaculos, pentru ca cererea de revizuire este intemeiata pe o reinterpretare a probelor, deci nu vine cu un element nou, pe care instanta sa nu-l fi avut in vedere la solutionarea dosarului de omor. Cristian Cioaca nu are cum sa fie eliberat dupa o cerere de revizuire a dosarului de omor, a conchis avocata familiei Ghinescu.

Cristian Cioacă a fost mutat de la Penitenciarul Colibaşi, la Penitenciarul Giurgiu. Fostul poliţist a fost condamnat definitiv, în luna iunie 2014, de Curtea de Apel Piteşti, la 15 ani şi 8 opt luni de închisoare pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, dispărută în urmă cu opt ani, pedeapsa fiind mai mică decât cea dată de Tribunalul Argeş, de 22 de ani de închisoare.