„Cristian Pomohaci s-a spânzurat”, ştirea falsă care a zguduit România. Anunţul făcut de impresara fostului preot

Sâmbătă seară, un site din România a publicat informaţia că, în cursul zilei, Cristian Pomohaci ar fi fost găsit spânzurat la marginea unei păduri. Ştirea s-a dovedit ulterior a fi fost falsă, explicaţia fiind că bărbatul găsit mort doar semăna foarte bine cu cântăreţul exclus din preoţie după mai multe acuzaţii de pedofilie.

RomaniaTV.net
01 oct. 2017, 08:17
„Cristian Pomohaci s-a spânzurat”, ştirea falsă care a zguduit România. Anunţul făcut de impresara fostului preot

Ştirea că Cristian Pomohaci s-ar fi sinucis s-a dovedit falsă, dar cu toate acestea a făcut mare vâlvă printre susţinătorii acestuia. Spiritele au fost calmate de Mariana Mirea, impresara lui Cristian Pomohaci, Mariana Mirea, care a declarat la România TV că fostul preot este un om echilibrat şi credincios şi nu ar face așa ceva.

„Un om al lui Dumnezeu nu ar face așa ceva. Părintele este echilibrat. Oare cei care au scris o asemenea știre nu au părinți? Nu s-au gândit la familie? Eu ma îndrept spre Moșuni, dar nu să văd dacă trăiește, merg pentru rugăciune. Am vorbit cu părintele acum o oră. Vineri, săptămâna trecută, am fost la spectacol. Nu mai avea brațe pentru florile pe care le-a primit”, a spus Mariana Mirea.

Citeşte şi Plângere penală împotriva fostului preot Cristian Pomohaci: E acuzat de viol şi abuz

Fostul preot Cristian Dorin Pomohaci a fost caterisit în şedinţa Consistoriului Eparhial al Arhiepiscopiei Alba Iuliei în data de 27 iulie 2017, fiind acuzat că a racolat un minor în scopuri sexuale. Acesta a uzat de dreptul de contestare a hotărârii de caterisire, depunând apel, în termen legal, la Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat dosarul deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, în care Cristian Pomohaci este acuzat de infracţiuni de racolare de minori în scopuri sexuale.

Sesizarea a fost făcută după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare audio în care Cristian Pomohaci i-ar fi promis unui adolescent că îl va plăti dacă va întreţine relaţii sexuale cu el.

Spre finalul înregistrării, cel care se presupune a fi preotul Pomohaci, îi spune băiatului că între ei doi a fost, de la bun început, „ceva special”, amintindu-i cum s-au întâlnit.
Cristian Pomohaci a slujit la Parohia Moşuni din judeţul Mureş, care aparţine de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia.