Mişcări de trupe pe scena politică din România. Mai mulţi lideri politici migrează spre un nou partid FOTO

Mişcări de trupe importante au loc, în aceste zile, pe scena politică din România. Mai mulţi lideri politici migrează spre un nou partid, respectiv PRU, plecând din PSD, dar nu numai: unii s-au înscris deja în partidul lui Bogdan Diaconu, alţii încă tatonează noua formaţiune. Nouă parlamentari au fost transferaţi deja la PRU, ultimele "achiziţii" fiind Cristian Rizea şi Mihai Sturzu. De asemenea, se poartă negocieri şi cu Mircea Geoană, dar şi cu deputatul Sebastian Ghiţă, care nu a exclus o eventuală înscriere în PRU. 

29 aug. 2016, 17:53
Mişcări de trupe pe scena politică din România. Mai mulţi lideri politici migrează spre un nou partid FOTO

După ce s-a folosit de numele lui Victor Ponta pentru a-i convinge pe parlamentarii social-democrați să intre în PRU, spunând că fostul premier Victor Ponta va conduce formațiunea politică, Bodgan Diaconu a negociat și cu liderul PSRO, Mircea Geoană, intrarea în noul partid. La discuții a participat și deputatul PSD, Sebastian Ghiță, prieten apropiat cu Ponta, care a relatat, pentru EVZ, negocierile pentru înscrierea în PRU.

„Ne-am întâlnit săptămâna trecută, la fel ca mulţi alţi parlamentari. Propunerile lui Bogdan Diaconu au fost serioase. Suntem mulţi care avem ceva de spus care nu poate să fie spun într-un partid vechi pentru că deranjează partidul. Dacă nu putem să vorbim în PSD ajungem să vorbim în afara PSD”, a spus Sebastian Ghiţă, conform evz.ro.

Întrebat dacă a acceptat să se înscrie în PRU, Ghiţă a răspuns: „Când o să fac pasul o să anunţ public”.

Sebastian Ghiţă: Numai nebun să fii să nu ţi-l doreşti pe Victor Ponta lider de partid

Sebastian Ghiţă a avut o întâlnire cu Bogdan Diaconu, preşedintele Partidului România Unită, în urma căreia a declarat că este tentat de proiectul PRU. Sebastian Ghiţă a mai spus că „numai un nebun” nu și l-ar dori pe Victor Ponta lider de partid, având în vedere scorul politic de care se bucură. Detalii, aici. 

Cristian Rizea, de la PSD la PRU: Dragnea vrea să ajung la închisoare

Deputatul Cristian Rizea, trimis în judecată pentru fapte de corupţie, a părăsit luni PSD, alăturându-se formaţiunii lui Bogdan Diaconu, PRU. Fostul candidat la Primăria Sectorului 5 spune că nu mai poate poate rămâne alături de social-democraţi pentru că aceştia sunt conduşi de un lider (n.r. – Liviu Dragnea) care l-a împiedicat să candideze la primărie şi care acum vrea să ajungă la închisoare. Totodată, şi deputatul independent Mihai Sturzu, care a demisionat din PSD, s-a înscris în Partidul România Unită.

„După 16 ani ca membru activ PSD am ales să întru într-o nouă familie politică, Partidul România Unită, condus de prietenul meu Bogdan Diaconu! Chiar dacă las în urmă foarte mulţi prieteni şi colegi, mă bucur că parte dintre ei îi voi regăsi aici în PRU ! Din păcate nu aş mai fi putut rămâne într-un PSD condus de cineva care nu doar că a făcut tot posibilul pentru a mă împiedica să candidez la Primăria Sectorului 5, dar s-a gândit că trebuie să plătesc chiar cu închisoarea pentru asta!”, scrie Rizea, pe Facebook.

El susţine astfel din nou că dosarul în care este trimis în judecată are conotaţii politice, dar refuză să dea alte explicaţii, spunând că nu este încă momentul.

„Foarte curând (în cursul acestui an) va veni momentul când veţi afla ADEVĂRUL în ceea ce priveşte dosarul meu! (…) Din păcate în acest moment nu pot spune mai multe”, mai scrie Rizea, susţinându-şi nevinovăţia şi repetând că nu a cerut şi nici nu a primit foloase necuvenite.

În 22 martie, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Cristian Rizea, alături de omul de afaceri american Lucian Colţea, care i-ar fi dat 300.000 de euro ca să intervină la RA-APPS pentru retrocedarea unui teren într-o zonă rezidenţială din Bucureşti şi la Primăria Chiajna pentru un teren aflat în litigiu.

Cristian Rizea este judecat pentru trafic de influenţă, două fapte de spălare de bani în formă continuată şi două fapte de influenţare a declaraţiilor, iar Lucian Colţea este acuzat de cumpărare de influenţă şi două fapte de spălare de bani, scrie news.ro. 

Cristian Rizea a fost suspendat din funcţia de preşedinte al filialei PSD Sector 5, în luna februarie, după ce acesta intenţionase să organizeze un miting împotriva lui Robert Negoiţă.

Totodată, şi deputatul independent Mihai Sturzu, care a demisionat din PSD la sfârşitul anului trecut, s-a înscris în Partidul România Unită, alături de deputatul PSD Ion Eparu şi senatorul Daniel Savu, la rândul său demisionar din PSD, liderul formaţiunii, Bogdan Diaconu, afirmând că acum îl aşteaptă şi pe Victor Ponta în partid. 

„Bine ai venit, Mihai! De astăzi Partidul România Unită mai are un parlamentar. Deputatul (fost PSD de Brașov) Mihai Sturzu s-a înscris în PRU. De astăzi suntem mai puternici, iar mâine vom fi și mai puternici…îl așteptăm pe VP!”, a scris Diaconu, luni, pe Facebook.

El a anunțat și alți parlamentari care au ales să se înscrie în PRU, printre aceștia deputații Cristian Rizea și Ion Eparu și senatorul Daniel Savu.

„Le urez bun venit noilor colegi din PRU, domnul senator de Prahova (fost PSD) Daniel Savu și domnul profesor universitar Ion Eparu (deputat PSD Prahova)! De astăzi suntem mai puternici, iar mâine vom fi și mai puternici .. îl așteptăm pe VP!”, a scris Diaconu.

În ultimele zile, mai mulţi membri PSD au trecut la PRU. Printre aceştia, deputatul PSD Marius Manolache, finul fostului premier Victor Ponta, dar şi fostul purtător de cuvânt al Cabinetului său, Mirel Palada, alături de alţi doi deputaţi PSD şi PMP.