Cristian Rizea, prima reacţie după suspendarea sa: PSD a luat măsurile corecte. Voi respecta Codul de Conduită

Președintele suspendat al PSD Sector 5 Cristian Rizea spune că își asumă întreaga responsabilitate pentru situaţia conflictuală din partid din ultimele zile și precizează că va respecta și menţine principiile asumate prin "Codul de Etică și Conduită".

10 feb. 2016, 06:10
Cristian Rizea, prima reacţie după suspendarea sa: PSD a luat măsurile corecte. Voi respecta Codul de Conduită

„Îmi asum întreaga responsabilitate pentru greșeala de a duce conflictul dincolo de graniţele partidului și consider că dl. Liviu Dragnea — președintele PSD — și Comitetul Executiv Naţional au luat măsurile corecte în circumstanţele de faţă. De 16 ani am onoarea de a fi membru al PSD, partid pe care îl consider ca a doua familie. Totodată, asigur conducerea PSD că voi respecta și menţine principiile pe care mi le-am asumat prin ‘Codul de Etică și Conduită'”, a declarat Rizea, potrivit unui comunicat de presă.

El a dorit să-i ureze „mult succes” Ligiei Moldovan, noul președinte interimar al organizaţiei locale a social-democraţilor. ”Sunt sigur că vom continua ca echipă unită să derulăm și să finalizăm proiectele propuse a fi dezvoltate în Sectorul 5″, a adăugat Rizea.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis marţi suspendarea lui Cristian Rizea pe o perioadă de șase luni, din funcţia de președinte al organizaţiei PSD sector 5, conducerea interimară fiind preluată Ligia Moldovan.

Citeşte şi:  Liviu Dragnea: Gabi Firea este prima opţiune ca şi candidat pentru Primăria Capitalei VIDEO

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a argumentat decizia între altele prin faptul că organizaţia PSD sector 5 intenţionase să organizeze un miting împotriva unui alt coleg de partid. „Neplăcută starea care a existat în organizaţia PSD București, în ultimele zile. Neavând de gând să las să se perpetueze așa ceva, în condiţiile în care PSD-ul are prima șansă la București, astăzi au fost luate niște decizii și de către CExN și de unii colegi”, a spus Dragnea, care a anunţat și retragerea lui Robert Negoiţă de la șefia organizaţiei PSD București.