Cristian Ţopescu a devenit cetăţean de onoare al Bucureştiului

Fostul gazetar de televiziune Cristian Țopescu a primit, vineri, titlul de cetățean de onoare al municipiului București, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Primăria Capitalei. 

RomaniaTV.net
31 mart. 2017, 13:48
Cristian Ţopescu a devenit cetăţean de onoare al Bucureştiului

Diploma și Medalia de Cetățean de onoare au fost oferite de Gabriela Firea, primarul general al municipiului București.

”Vorbesc astăzi în triplă calitate. Prima dată de admiratoare a jurnalistului Cristian Țopescu, apoi de fostă colegă în Televiziunea Română, iar în al treilea rând de primar general. El este un reper în jurnalismul sportiv, este un om cu O mare. La mulți ani!”, de declarat Gabriela Firea. 

Cristian Țopescu a spus la rândul său: ”Am avut ocazia să transmit victorii obținute de Nadia Comăneci, Ivan Patzaichin, Andreea Răducan, Ilie Năstase, Ion Țiriac, Gheorghe Hagi și mulți alți sportivi. Toate comentariile mele se terminau cu cuvintele, ‘dăm legătura la București, dăm legătura acasă’. Pentru mine Bucureștiul a fost acasă. Vreau să mulțumesc sportivilor și gazetarilor de sport care au venit special pentru acest moment”.

Primăria Generală a Bucureștiului a organizat o expoziție în care au fost prezentate cărți semnate de Cristian Țopescu, premii, fotografii, acreditări la competiții sportive care sunt repere pentru activitatea sa jurnalistică.

Cristian Țopescu a împlinit 80 de ani la data de 26 martie.

Cristian Țopescu s-a născut la 26 martie 1937 în București și este licențiat al Institutului de Educație Fizică și Sport (1970). Membru al echipei hipice a Romaniei, a practicat sărituri peste obstacole, apoi a fost transferat la Clubul Sportiv Steaua (1960-62), unde a triumfat în două campionate naționale. Între anii 1964-2004, la TVR, a lucrat ca reporter sportiv, realizator de emisiuni, comentator sportiv, redactor șef sport, director general adjunct TVR.