Cristian Tudor Popescu, după victoria Simonei Halep: „Aştept cu nerăbdare Turneul Campioanelor”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu laudă jocul pe care l-a făcut Simona Halep cu letona Jelena Ostapenko și progresele pe care le-a făcut, spunând că "Simona joacă altceva, e o altă Simona," iar perspectivele par excepționale.

07 oct. 2017, 08:43
Cristian Tudor Popescu, după victoria Simonei Halep: „Aştept cu nerăbdare Turneul Campioanelor”

„Nu are mare importanță locul 1. Desigur, e minunat că o româncă este în premieră absolută numărul 1 mondial în tenis. Dar nu acest numărul 1 pe care îl obține Simona este important. Valorile sunt egalizate acum la vârful tenisului feminim, în absența Serenei Williams și, oarecum prin rotație, obțin poziția 1. Important e că Simona joacă altceva, e o altă Simona, și cu jocul pe care l-a arătat la Beijing, cu barielele mentale, Sharapova și Ostapenko, pe care le-a spart, perspectivele par excepționale pentru Simona. Aștept cu nerăbdare Turneul Campioanelor, cu fizicul pe care îl are acum și abia acum Simona poate câștiga Turneul Campioanelor și, anul viitor, un turneu de Grand Slam,” a declarat jurnalistul la Digi 24.

„Istovită nu e, în niciun caz. E obosită psihic, fizic nu, în niciun caz, avea resurse. Important este să-ți păstrezi calmul în fața acelor torpile pe care le expediază Ostapenko. Ostapenko are un ritm de lovitură tare, cel mai puternic din circuitul WTA, în clipa de față, în absența Serenei Williams,” spune Cristian Tudor Popescu.

„Dacă această jucătoare, pe care eu n-o simpatizez din cauza comportamentului pe teren, dacă se ordonează, dacă își schimbă comportamentul, are perspective în continuare,” adaugă jurnalistul.

Simona Halep este prima sportivă din România care urcă pe primul loc în topul WTA, după un meci spectaculos contra letonei Jelena Ostapenko, în semifinalele turneului de la Beijing. 

Simona și-a luat astfel revanșa pentru finala pierdută la Roland Garros în fața lui Ostapenko. ‌În finala de la China Open, Halep o va întâlni pe învingătoarea meciului dintre Petra Kvitova și Caroline Garcia.