Cristiano Ronaldo, după calificarea în semifinale la EURO 2016: Nu forma mea este importantă

Cristiano Ronaldo a declarat că Portugalia și-a îndeplinit obiectivul la EURO 2016, calificarea în semifinale, după ce a trecut de Polonia cu 5-3 la loviturile de departajare, joi seara, pe Stade Velodrome din Marsilia.

01 iul. 2016, 10:12
Cristiano Ronaldo, după calificarea în semifinale la EURO 2016: Nu forma mea este importantă

Ne-am propus să atingem semifinalele, iar obiectivul a fost atins„, a spus Cristiano Ronaldo. „Toată lumea trebuie felicitată, jucătorii, staff-ul, antrenorul, toți cei care s-au aflat în Portugalia sau în Franța. Este o noapte de neuitat. De data asta am trecut de loviturile de departajare. În timpul meciului, am avut câteva ocazii, dar nu am reușit să le concretizăm. Visul se apropie și orice se poate întâmpla acum. Nu-mi mai lipsește nimic și în cazul în care cariera mea s-ar opri azi, eu aș fi un privilegiat. Dar am spus întotdeauna și nu ascund asta, îmi doresc mult să câștig un titlu cu echipa națională. Suntem pe drumul cel bun. O să vedem ce adversar ne va hărăzi soarta. Toate sunt echipe bune, atât Țara Galilor, cât și Belgia„, a mai afirmat atacantul portughez.

La rândul său, tânărul Renato Sanches (18 ani), autorul golului egalării, a declarat: „Este un moment minunat pentru echipă, pentru mine, care am înscris un gol. Am încercat să dăm ce am avut mai bun din noi. Observatorii ne-au criticat, dar noi suntem bucuroși că suntem în semifinale. Am primit un gol, dar am crezut până la capăt. Suntem încrezători. După echipă, este important să primești o recompensă individuală și sunt foarte bucuros că am fost desemnat omul meciului. Dar performanțele individuale sunt mai puțin importante decât echipa, căci numai așa se poate construi un palmares. Nu forma mea este importantă, echipa este cea care contează. Calificarea nu se datorează norocului, chiar dacă uneori este nevoie de puțin„.

Selecționata de fotbal a Portugaliei s-a calificat în semifinalele EURO 2016, după ce a învins formația Poloniei cu scorul de 5-3 la loviturile de departajare, joi seara, pe Stade Velodrome din Marsilia, scorul fiind egal, 1-1 (1-1, 1-1), la finalul prelungirilor.

Eroul calificării în penultimul act a fost portarul Rui Patricio, care a apărat șutul lui Blaszczykowski la loviturile de departajare, iar Ricardo Quaresma a înscris golul decisiv. Robert Lewandowski (2) deschisese scorul pentru Polonia, dar tânărul Renato Sanches (33) a restabilit egalitatea.