Cristina Neagu, golgeter al Campionatului Mondial de handbal feminin din Danemarca, cu 63 de goluri

Handbalista Cristina Neagu a cucerit titlul de golgeter al Campionatului Mondial din Danemarca, cu 63 de goluri, echipa României câştigând, duminică, în premieră, medalia de bronz a competiţiei, în timp ce medalia de aur a revenit Norvegiei, iar cea de argint, Olandei.

20 dec. 2015, 19:18
Cristina Neagu, golgeter al Campionatului Mondial de handbal feminin din Danemarca, cu 63 de goluri

După 9 meciuri disputate de echipa României la Campionatul Mondial din Danemarca, la finalul cărora a câştigat medalia de bronz, handbalista Cristina Neagu a cucerit şi titlul de golgeter al competiţiei, cu 63 de goluri marcate.

În 2015, nu este singura realizare a sportivei în vârstă de 27 de ani, ea fiind şi câştigătoare a Ligii Campionilor, cu Buducnost Podgorica (Muntenegru), şi, totodată, golgeter şi al acestei competiţii, cu 102 goluri.

Naţionala de handbal feminin a României a câştigat, duminică, la Herning, medalia de bronz a Campionatului Mondial din Danemarca, după ce a învins reprezentativa Poloniei, în finala mică, cu scorul de 31-22 (15-8), tricolorele obţinând o medalie mondială după 10 ani şi prima de bronz din istorie.

CITEŞTE ŞI Campionatul Mondial din Danemarca. Oana Manea: Unitatea grupului a contat cel mai mult

Pentru a treia oară, titlul mondial a revenit Norvegiei, care a învins în finala mare Olanda, cu scorul de 31-23 (20-9).

Echipa României a încheiat Campionatul Mondial cu o medalie – bronz în acest caz, după 10 ani de când a urcat ultima dată pe podium, la ediţia din 2005, când a cucerit medalia de argint, fiind învinsă atunci de Rusia (scor 23-28). Medalia de bronz cucerită de România este prima din istoria participărilor sale la Campionatul Mondial, anterior având o medalie de aur (1962) şi două de argint (1973 şi 2005).