CRISTINA STAMATE, la TERAPIE INTENSIVĂ. Inima I-a fost OPRITĂ timp de două ORE

Cristina Stamate a fost operată pe cord deschis din cauza unei afecţiuni grave. Intervenţia a constat în înlocuirea valvei mitrale cu o proteză şi montarea a trei by-passuri aortocoronariene pentru revascularizarea muşchiului cardiac. Acum, actriţa se află încă la Terapie Intensivă, urmând ca săptămâna viitoare să fie externată.

26 ian. 2015, 23:23
CRISTINA STAMATE, la TERAPIE INTENSIVĂ. Inima I-a fost OPRITĂ timp de două ORE

Cristina Stamate a fost operată pe cord deschis. În exclusivitate pentru „ziarulring.ro„, şeful Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară a Spitalului Sanador, a dezvăluit că artista se simte bine, iar la începutul săptămânii viitoare va fi externată. „Intervenţia a fost complexă, dar s-a încheiat cu succes. Pentru cele trei bypassuri am folosit o arteră mamară şi două vene. Inima dânsei a fost oprită două ore în timpul operaţiei, când a fost trecută pe circulaţie extracorporală. Doamna Cristina Stamate s-a trezit la scurt timp după operaţie cu un tonus bun, în vervă. Am fost la dânsa în salon. Se simțea bine şi se uita la televizor, la emisiunea lui Teo. Lunea viitoare va fi externată”, a declarat conf. univ. dr. Horaţiu Moldovan, şeful Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară.

Cristina Stamate, operată de urgenţă pe cord deschis 

 Printr-un comunicat de presă s-a explicat situaţia gravă în care s-a aflat artista. „Doamna Cristina Stamate a fost internată la noi cu diagnosticul de insuficienţă mitrală severă şi angină pectorală prin leziuni tricoronariene. Intervenţia efectuată a fost deosebit de complexă, însă a decurs cu succes, iar, momentan, pacienta se află în recuperare, în Secţia de Terapie Intensivă.… Rezolvarea acestui caz medical nu ar fi fost posibilă fără aparatura performantă de care dispunem şi fără experienţa echipei medicale multidisciplinare care s-a ocupat de acest caz”, a mai spus medicul Horaţiu Moldovan.