Cristina Tarcea, preşedintele ÎCCJ, a sesizat Parchetul General privind semnătura lui Nicolae Popa pe protocolul cu SRI

Cristina Tarcea, preşedintele instanţei supreme, a sesizat Parchetul General pentru a verifica dacă protocolul SRI-PG-ÎCCJ, recent desecretizat, a fost încheiat în condiţiile unor infracţiuni de fals, informează Mediafax.

RomaniaTV.net
21 iun. 2018, 09:16
Cristina Tarcea, preşedintele ÎCCJ, a sesizat Parchetul General privind semnătura lui Nicolae Popa pe protocolul cu SRI

Demersul preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, vine după ce fostul şef al instituţiei, Nicolae Popa, a declarat, luni, că nu a semnat protocolul dintre SRI, PG şi Înalta Curte, el plecând în pensie mai devreme decât a fost semnat documentul.

Cristina Tarcea, a declarat, marţi, în cazul controverselor privind semnătura fostului şef ÎCCJ Nicolae Popa de pe protocolul ÎCCJ-PG-SRI, că i-a sugerat acestuia să sesizeze Parchetul, menţionând că dacă nu o va face Nicolae Popa, o va face ea.

„Am studiat împreună documentele, ne-am uitat pe ele, a văzut şi dânsul cu atenţie protocolul şi, din câte mi-a spus, dânsul susţine că semnătura este a dânsului, că nu o contestă, dar că nu-şi aminteşte momentul şi dacă a semnat. Crede că nu l-a semnat şi probabil s-or fi folosit nişte manevre prin care a fost aplicată semnătura dumnealui pe protocol. O să vedem. I-am sugerat, mărturisesc, că, dacă aşa stau lucrurile, poate e cazul să facă o sesizare la Parchet. Am aşteptat momentul întâlnirii pentru că, mărturisesc, şi eu m-am gândit să fac o sesizare la Parchet. Dacă nu o să o facă dânsul, o să o fac eu. Să se facă lumină. Lucrurile sunt simple. Cu o expertiză se poate imediat afla dacă este sau nu semnătura persoanei în cauză”, a declarat, marţi, Cristina Tarcea, la sediul instanţei supreme.

Şi fostul şef al Instanţei supreme Nicolae Popa a depus plângere la Parchetul General pentru semnatura care apare în protocolul încheiat între ICCJ, Parchetul General şi SRI, despre care el susţine că nu-i aparţine, informează România TV