Criză de profesori pentru clasa pregătitoare. Se caută câteva mii de profesori

Clasa pregătitoare ia autorităţile pe nepregătite. Deşi nu mai este nicio lună până la începutul anului şcolar, foarte multe instituţii de învăţământ au probleme. Cele mai grave, lipsa profesorilor şi a mobilierului special.

RomaniaTV.net
17 aug. 2012, 08:07
Criză de profesori pentru clasa pregătitoare. Se caută câteva mii de profesori

Cea mai mare problemă cu care se confruntă instituţiile şcolare, la mai puţin de o lună până la începerea cursurilor, este lipsa a 6.000 de profesori pentru clasele pregătitoare, informează România TV.

Întrucât şcolile nu au numărul de dascăli disponibili, acestea înceacă să angajeze dintre profesorii ieşiţi la pensie sau din cei fără titularizare. Unii dintre profesorii care trebuiau să predea la clasa a întâi vor preda la clasa pregătitoare, iar clasele de-a întâia vor rămâne fără profesori, în contextul în care interesul pentru meseria de profesor este tot mai mic.

Probleme pentru noul an şcolar sunt şi cu mobilierul, atât cu cel special, pentru clasă, cât şi cu cel din sălile amenajate pentru joacă. Mobilierul nu a ajuns încă în toate sălile, în contextul în care mai este mai puţin de o lună până la începerea anului şcolar. 130.000 de elevi sunt aşteptaţi să înceapă în acest an, în premieră, cursurile pentru clasa pregătitoare.