Criză de sânge în Vâlcea. Primarii cheamă oamenii să doneze

Este criză de sânge în Vâlcea. Primarii din judeţ au fost rugaţi să bată din poartă în poartă şi să convingă oamenii să doneze sânge după ce a scăzut drastic numărul donatori.

01 nov. 2017, 11:06
Criză de sânge în Vâlcea. Primarii cheamă oamenii să doneze

Din stocuri lipsesc grupele A2 pozitiv, B3 negativ şi AB4 negativ. Reprezentanţii centrului de Transfuzii au făcut nenumărate apeluri către populaţie, însă numărul donatorilor este din ce în ce mai mic.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea a decis să se implice în rezolvarea acestei probleme. A convocat toţi primarii din judeţ şi le-a cerut să meargă din poartă în poartă pentru a-i ruga pe localnici să doneze sânge.

Unii dintre primari au donat chiar ei sânge pentru a fi un exemplu. Alţi primari, însă critică implicarea Consiliului Judeţean şi consideră că este o pierdere de vreme. Aceştia spun că la ţară unii dintre localnici sunt prea săraci pentru a-şi permite un drum până la Râmnicu Vâlcea să doneze sânge. Primarii spun că o soluţie mai bună decât mersul din poartă în poartă este un laborator mobil care să meargă din sat în sat pentru a încuraja donarea de sânge.