„Criza din Ucraina este un test pentru Europa”, consideră David Cameron

'Criza din Crimeea este cu siguranță un test pentru Europa. Da, suntem de partea poporului ucrainean și a dreptului lor de a-și hotărî propriul viitor. Și nu, nu acceptăm ca Rusia să violeze suveranitatea Ucrainei și să o calce în picioare. Suntem uniți, împreună, pentru drepturile Ucrainei! Vom impune sancțiuni dure dacă Moscova nu își schimbă atitudinea', a avertizat David Cameron, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
10 mart. 2014, 21:48
„Criza din Ucraina este un test pentru Europa”, consideră David Cameron

El a condamnat cu vehemență acțiunile Rusiei în Crimeea pe care le-a calificat ca o ‘încălcare a dreptului internațional’.

Prim-ministrul britanic, care a inaugurat duminică seară împreună cu Angela Merkel cel mai mare salon high-tech din lume, CeBIT, la Hanovra, a lăudat acțiunile cancelarului german pentru a încerca să rezolve criza ucraineană: ‘Face o treabă fantastică!’.

El a mai afirmat că Germania are un rol major în criza ucraineană, în calitate de putere dominantă în Europa, dotată cu o economie puternică și o rețea diplomatică foarte solidă.

În legătură cu paralela stabilită recent de fosta șefă a diplomației americane Hillary Clinton între Putin și Hitler, David Cameron și-a manifestat scepticismul, menționând că, uneori, comparațiile istorice sunt inutile.

Recent, Hillary Clinton a comparat intervenția rusă în Ucraina cu invazia nazistă din Europa anilor 1930, potrivit unui unui jurnal local american.

Ucraina: Bărbaţi înarmaţi au ocupat un alt aeroport militar din Crimeea