CRIZA IMIGRANŢILOR. Austria reintroduce controale la frontieră. Mii de militari au fost mobilizaţi

CRIZA IMIGRANŢILOR. Austria a decis să reintroducă temporar controale la frontiera cu Ungaria, pe fondul afluxului de imigranţi. Totodată, armata a mobilizat aproximativ 2200 de militari pentru a ajuta poliţia de frontieră.

RomaniaTV.net
15 sept. 2015, 08:08
CRIZA IMIGRANŢILOR. Austria reintroduce controale la frontieră. Mii de militari au fost mobilizaţi

Guvernul de la Viena a decis că doar reintroducerea controalelor la frontiera cu Ungaria este o reacţie potrivită după ce Germania a luat o măsură similară la frontiera comună.

„Dacă Germania efectuează controale la frontieră, atunci şi Austria trebuie să intensifice verificările, în interesul populaţiei locale, şi exact asta facem. Acesta va fi un semnal clar pentru cei afectaţi de haosul de la frontiere că astfel de situaţii nu se vor repeta în viitor”, a declarat vicecancelarul Reinhold Mitterlehner.

Coloane de maşini de câţiva kilometri se înregistrează de câteva săptămâni la punctele de trecere a frontierei dintre Ungaria şi Austria.

Cancelarul Austriei, Werner Faymann, a declarat, potrivit presei de la Viena, că circa 2.200 de militari vor fi mobilizaţi la frontiera cu Ungaria pentru a ajuta agenţii poliţiei.