CRIZA IMIGRANŢILOR. Peste 900 de persoane salvate din Marea Mediterană într-o singură zi

CRIZA IMIGRANŢILOR. Cel puțin 900 de persoane aflate la bordul mai multor ambarcațiuni pneumatice au fost salvate, marți, în cursul a opt operațiuni separate desfășurate în sudul Mării Mediterane, a anunțat Garda de coastă italiană.

07 oct. 2015, 06:41
CRIZA IMIGRANŢILOR. Peste 900 de persoane salvate din Marea Mediterană într-o singură zi

Din totalul de 928 de migranți salvați, 198 aflați la bordul a două bărci pneumatice au fost recuperați de un vas al Gărzii de coastă italiene. Alte 405 de persoane au fost salvate de nave ale Marinei italiene. La aceste operațiuni a participat și o navă militară spaniolă, Rio Segura, care a salvat 325 de migranți.

Peste 430.000 de migranți au traversat Marea Mediterană în acest an, potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM). Dintre aceștia, 310.000 au sosit în Grecia și 120.000 în Italia, conform unor date statistice publicat pe 11 septembrie de OIM.

Citeşte şi Criza imigranţilor: Peste 1.800 de persoane salvate în Marea Mediterană

Miercuri începe o nouă fază a operațiunii navale europene Eunavfor Med, de combatere a traficanților de persoane în Marea Mediterană. Astfel, navele militare europene vor putea de acum înainte să opereze împotriva traficanților, cu condiția de a rămâne în apele internaționale și de a nu pătrunde în cele teritoriale libiene. La operațiune participă patru nave și mai multe avioane, potrivit Agerpres.

Uniunea Europeană a lansat la finalul lunii iunie o misiune navală pentru a contracara traficanții de persoane și a limita valul de imigranți care traversează Marea Mediterană spre sudul Europei. Până acum, misiunea s-a limitat la supraveghere și schimb de informații.