CRIZA IMIGRANŢILOR. Şoferi ROMÂNI implicaţi în reţelele de trafic uman de SUTE de MII de euro

CRIZA IMIGRANŢILOR. Afluxul de imigranţi din ţările sărace şi afectate de conflicte, care îşi riscă chiar şi viaţa venind în ambarcaţiuni nesigure, pe Marea Mediterană, s-a dovedit a fi mană cerească pentru traficanţii de imigranţi între care se regăsesc şi români.

05 sept. 2015, 14:31

Traficanţii fac sute de mii de euro pe spinarea migranţilor fără să le garanteze mai nimic, nici măcar dacă vor ajunge în viaţă la destinaţia vizată, aşa cum s-a întâmplat recent, când un camion cu peste 70 de imigranţi a fost abandonat pe o şosea din Austria, în interiorul căruia fiind descoperite numai cadavrele putrezite ale migranţilor. În schimb, exodul din Siria și Orientul Mijlociu le-a adus acestor traficanţi profituri considerabile.

Un șofer român arestat în Germania a povestit cum operează aceste rețele de trafic internațional de persoane. Șoferii români sunt racolați de traficanți pe internet unde li se promit sume importante de bani. Șoferii sunt păcăliți de traficanți în privința riscurilor la care se expun, dar sumele de bani promise de traficanți îi fac pe oameni să uite de riscuri.

Citeşte şi CRIZA IMIGRANŢILOR. Ungaria îşi rezervă opţiunea de a desfăşura ARMATA la graniţele sale

Șoferii români racolaţi sunt duși la Budapesta. Sunt cazați la hotel și așteaptă până traficanții pregătesc transportul. Șoferul român arestat vorbește despre liderii grupării ca fiind doi frați arabi vorbitori de limbă italiană. Cei doi arabi au legături cu grupările criminale italiene, spune șoferul român. Capul rețelei era Ali, unul din cei doi frați, iar de racolarea șoferilor se ocupa un cetățean român, informează în exclusivitate presalibera.net.

”Odată ajunși în Budapesta ne aștepta un român. Era din Moldova, un băiat tânăr, eu credeam că el e șeful, dar nu era așa. El se ocupa de noi, de cazare, mâncare și mașini. Am stat, am mâncat, după care primește un telefon și zice că o să plece primul în cursă. Un prieten a plecat deja de o jumătate de oră.  Îmi zice dacă vreau să plec și eu.  L-am întrebat de la cât începe și cum stă treaba.

Citeşte şi CRIZA IMIGRANŢILOR. Peste 6.500 de refugiaţi au ajuns în Austria. Poliţia austriacă nu va face uz de forţă

„Mi-a zis că cursa începe de la 500 de euro și poate ajunge și la 2000 de euro.  Am acceptat și apoi mergem într-o parcare apropiată. Acolo era o mașină de 7 locuri plină cu sirieni, femei, copii, sincer erau mulţi faţă de câte locuri avea maşina. Prima cursa am transportat 9 sirieni. Am primit 200 de euro bani de drum şi un gps pus pe mașină ca să ajung în Germania în oraşul de graniță Passau. Mi sa spus să nu mă opresc până în oraş şi să îi las oriunde numai să fie în oraşul Passau. Prima cursă s-a desfășurat bine, iar la întoarcere am primit cei 500 de euro promiși”,a  povestit şoferul.

Citeşte şi CRIZA IMIGRANŢILOR. Un ministru avertizează: Europa este un BAZAR în acest moment

„A doua zi am primit altă cursa. Atunci am văzut în parcare doi arabi care vorbeau italiană. Eu ştiind limba am înțeles tot atunci. Am înţeles că ei sunt şefi, ei îi racolau pe imigranți şi atunci am aflat că arabu primea 500 de euro de persoană, mai scrie presalibera.net.  Am plecat şi în a doua cursă. La întoarcere am primit din nou banii promiși, 500 de euro. Am cerut o cursă mai bună și atunci s-au aprins nişte discuţii ca să mă  de-a pe o maşină mai mare împreună cu un alt șofer şi ne dă 800 de euro să ducem 20 de sirieni într-o dubiţă.Întorşi în Ungaria am negociat cu ei deoarece erau prea puțini bani.  Au spus că ne mai dă o cursă de 2000 de euro cu o maşină mare frigorifică. Nu am acceptat, mi-a fost frică că nu au aer şi ajung cu ei morţi în Germania. Am refuzat şi am luat altă cursă mai mică de 500 de euro.  Înaite să plec am văzut la tv la unguri că e belea cu sirienii şi deja se stricase treaba. Am plecat seara. În maşină aveam 2 fetiţe de 4 ani şi un bebeluş de 3 luni, îmi era milă de ei. Am oprit într-o benzinărie să le iau apă şi lapte la bebeluş, apoi  am continuat drumul ajungând aproape de Germania”, a continuat şoferul.

Citeşte şi Europa ŞOCATĂ: În camionul groazei au fost găsite 71 de cadavre. Fluidele corporale se scurgeau din maşină

Poliția germană controla mașină cu mașină, dar printr-o minune mașina mea nu a fost controlată. Sirienii se bucuarau, unul a vrut să îmi pupe mâna. La întoarcerea în Ungaria arabul s-a oferit să mă plătească aproape dublu. În acea zi eram singurul şofer întors din Germania, restul au fost prinși. Țin să menționez că majoritatea șoferilor erau români, doar câțiva erau bulgari.”, a povestit șoferul român implicat în traficul internațional de persoane.

Majoritatea șoferilor implicați în traficul de persoane sunt prinși de poliția maghiară, austriacă și germană. Zeci de români au fost arestați în ultimele două săptămâni pentru trafic internațional de persoane.

Pentru un transport cu o mașină frigorifică un șofer primea 2000 de euro în timp ce capii rețelei puteau încasa peste 35.000 de euro. Un astfel de transport s-a dovedit fatidic pentru 71 de sirieni care au acceptat să urce într-o mașină frigorifică.