CRIZĂ ÎN PSD: Baroni locali şi lideri ai partidului au convocat pentru luni Comitetul Naţional: "Nu se mai putea aştepta"

Publicat: Sâmbătă, 13 Ianuarie 2018 11:12 // Actualizat: Duminică, 14 Ianuarie 2018 10:03 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Comisiei SRI, senatorul PSD Claudiu Manda, a solicitat convocarea urgentă a CExN al partidului, precizând că o impune situaţia din ultimele zile, la acest apel raliindu-se fostul ministru al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, liderul PSD Neamţ, Ionel Arsene. primarul Capitalei, Gabriela Firea, sau Ecaterina Andronescu. Şedinţa CExN va avea loc luni după-amiază la sediul PSD din Kiseleff, potivit unor surse din partid.

 
 

UPDATE: Şedinţa CExN a PSD va începe luni, la ora 16.00. Surse din PSD susţin că premierul Mihai Tudose nu intenţionează să-şi dea demisia.

UPDATE: Surse din PSD susţin că luni va avea loc Comitetul Executiv Naţional al partidului.

Se înmulţesc vocile celor care cer convocarea urgentă a Comitetului Executiv Naţional al partidului. Primarul Capitalei Gabriela Firea solicită întrunirea urgentă a Comitetului Executiv Naţional (CEx) al PSD pentru ”a tranşa criza politică” întrucât aceasta a avut drept ”reacţie organică” încetinirea motoarelor administraţiei centrale şi locale. Firea susţine că indiferent de soluţia care va rezulta din şedinţa CEx, este categoric mai bună decât actuala instabilitate. Şi senatorul PSD Claudiu Manda consideră că trebuie convocat cât mai repede Comitetul Executiv Naţional al partidului, argumentul său fiind că "situaţia din ultimele zile nu poate aştepta până la CEx de la Iaşi". Convocarea CExN a fost cerută şi de către deputatul Cătălin Rădulescu şi liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

„Privesc şi eu cu îngrijorare ceea ce se întâmplă în viaţa politică de câteva zile. Nu pot fi indiferentă, chiar dacă sunt preocupată primordial de problemele Capitalei. Observ că motoarele administraţiei publice centrale şi locale au încetinit. Este o reacţie organică la criza politică”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Faebook.  

Primarul Capitalei susţine că trebuie ”reinstaurat un climat politic la standarde europene, cu profesionalism şi rigoare”, fiind necesară întrunirea CEx ”pentru a tranşa criza politică”. 

”Orice soluţie va reieşi din dezbaterea CEx va fi mai utilă pentru ţara decat instabilitatea actuală ”, a mai scris edilul.

„Consider că trebuie convocat cât mai repede Comitetul Executiv Naţional al PSD. Situaţia din ultimele zile nu poate aştepta până la CExN de la Iaşi. Românii aşteaptă de la noi predictibilitate şi stabilitate, aşteaptă punerea în aplicare a programului de guvernare asumat. Guvernul trebuie să funcţioneze ca o echipă unită şi să îşi ducă la îndeplinire obiectivul votat de Parlament: o viaţa mai bună pentru români”, a scris Manda, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

Ţuţuianu: Demiterea lui Tudose sau moţiune de cenzură ar fi "sinucidere politică"

Fostul ministru al Apărării Adrian Țuțuianu, considerat de presă un inamic intern al liderului PSD Liviu Dragnea, a lansat un mesaj tranșant cu privire la o eventuală debarcare a premierului Mihai Tudose pe modelul "Sorin Grindeanu".

Adrian Țuțuianu, care este și președintele organizației PSD Dâmbovița, avertizează că o nouă moțiune de cenzură împotriva propriului guvern sau o demisie a lui Tudose ar reprezenta pentru partid o sinucidere politică.

”Nu este stilul meu să mă exprim pe teme importante pentru #PSD prin postări pe pagina de facebook, dar momentul mă obligă.

Am luat act de intenția convocării ședinței Comitetului Executiv Național pentru ziua de luni, 15.01.2018, la cererea mai multor lideri ai partidului. În acest sens, fac și eu următoarele precizări:

1. Sunt îngrijorat cu privire la evoluțiile interne din partid și cred că ne aflăm într-un moment de răscruce. Performanțele economice înregistrate în anul 2017, creșterile de salarii și pensii și alte lucruri bune ale guvernării au fost, în bună parte, anulate de conflictul intern.

2. Consiliile Județene, primarii, oamenii din județe au nevoie de un guvern care să le sprijine proiectele. #România are nevoie de stabilitate pentru a continua să se dezvolte. Oamenii așteaptă de la noi rezultate, locuri de muncă mai bine plătite, autostrăzi, școli, spitale etc. Nu cred că putem să o luăm mereu de la capăt din 6 în 6 luni.

3. Ar fi sinucidere politică pentru Partidul Social Democrat o nouă schimbare de guvern. O demisie a Primului Ministru sau o nouă moțiune de cenzură împotriva propriului guvern ar duce partidul din nou la mâna președintelui Iohannis (pentru desemnarea premierului) și la un vot în Parlament, ambele situații creatoare de incertitudini. De aceea, trebuie să dăm dovadă de responsabilitate și să conștientizăm gravele prejudicii de imagine pe care le poate înregistra partidul, precum și riscul aruncării țării în instabilitate politică. Este datoria noastră să fim lucizi.

4. Trebuie să strângem rândurile, să analizăm care este cea mai bună soluție pe baza unei decizii colective și democratice, făcând apel la toți oamenii competenți care pot da un plus actului de guvernare. Nu sunt de acord să sacrificăm partidul și guvernarea pentru răfuielile și ambițiile personale ale unor lideri!

5. Am fost și rămân un om de partid. Militez pentru unitatea acestuia, diversitatea de opinii și pentru luarea deciziilor în structurile statutare”, a scris sâmbătă Adrian Țuțuianu, pe pagina sa de Facebook.

Claudiu Manda: Trebuie convocat cât mai repede Comitetul Executiv National al PSD. Situaţia din ultimele zile nu poate aştepta

De asemenea, fostul ministru al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a susţinut că fiecare zi care trece într-un climat de instabilitate le dăunează românilor.

„Situaţia de instabilitate din ultima perioadă nu mai poate continua! Fiecare zi care trece într-un astfel de climat este dăunătoare românilor. De aceea, consider că PSD trebuie să convoace cât mai rapid CExN - pentru a tranşa lucrurile şi pentru a ne întoarce la o stare de calm şi predictibilitate!”, a scris Plumb, pe pagina sa de Facebook.

PSD Olt cere convocarea Comitetului Executiv Naţional al partidului, "ca urmare a ultimelor evenimente din partid"

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a afirmat sâmbătă că "situaţia tensionată" manifestată atât la nivel guvernamental, cât şi "fals indusă" în interiorul PSD trebuie să înceteze, singura soluţie pentru rezolvarea acestor probleme fiind "convocarea de urgenţă" a unui Comitet Executiv Naţional.

"Situaţia tensionată din aceste zile, manifestată atât la nivel guvernamental, cât şi fals indusă în interiorul PSD, trebuie să înceteze cât mai curând posibil. Singura soluţie pentru rezolvarea acestor probleme este convocarea de urgenţă a unui Comitet Executiv Naţional, în care să se analizeze cauzele care au dus la apariţia acestei situaţii. Comitetul Executiv este singurul for statutar în care se pot lua deciziile corecte pentru ca această stare de fapt, care afectează grav atât imaginea partidului, cât şi actul de guvernare, să înceteze cât mai repede", a scris Fifor, pe Facebook.

El a precizat că românilor le-a fost promisă "o guvernare puternică, stabilă, cu susţinerea totală a coaliţiei majoritare PSD-ALDE".

"Am promis românilor o guvernare puternică, stabilă, cu susţinerea totală a coaliţiei majoritare PSD-ALDE, o guvernare care să pună în aplicare, punct cu punct, programul votat de milioane de români în decembrie 2016, dar şi să respecte angajamentele asumate faţă de partenerii noştri externi", a mai afirmat Fifor. 

  • Felix Stroe: Premierul are responsabilitatea actului de guvernare, dar trebuie să aibă şi decizia

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, preşedinte al organizaţiei judeţene PSD Constanţa, a afirmat, sâmbătă, că "premierul are responsabilitatea actului de guvernare, dar trebuie să aibă şi decizia".

"Ar fi bine ca la CExN-ul următor să purtăm o discuţie serioasă despre cum putem democratiza puterea de decizie în partid şi despre cum putem face ca actuala guvernare să performeze. E necesar ca din Guvern să facă parte cei mai pregătiţi oameni pe care îi are partidul. Îmi doresc ca de această dată organizaţiile locale să fie mai implicate, pentru că nu e normal să decidă doar o mână de oameni", a declarat Stroe, într-un comunicat al PSD Constanţa.

Potrivit lui Stroe, PSD este format din toţi cei care au muncit pentru a câştiga încrederea românilor.

"Partidul suntem noi, toţi cei care am muncit pentru a câştiga încrederea românilor. Premierul are responsabilitatea actului de guvernare, dar trebuie să aibă şi decizia", a mai arătat Stroe. 

Liderul PSD Neamţ, Ionel Arsene, a făcut apel, la rândul său, pentru convocarea urgentă a CExN al PSD.

„Responsabilitatea faţă de cetăţean este principala atribuţie a unei guvernări. În momentul în care declaraţiile celor desemnaţi să se ocupe de gestionarea destinului României afectează imaginea ţării, dar şi încrederea românilor în instituţiile statului, atunci suntem într-o situaţie anormală. Lucrurile au luat o turnură nefastă, atât pentru guvern, cât şi pentru PSD în faţa românilor iar cei care ne aflăm la conducerea partidului trebuie să luăm atitudine, să dăm dovadă de responsabilitate. Trebuie să ne amintim de angajamentele pe care ni le-am luat cu toţii în faţa românilor şi să ne întrunim, în cel mai scurt timp cu putinţă, într-un Comitet Executiv Naţional pentru a clarifica situaţia guvernării în interesul românilor, spre binele acestora, dar şi al PSD”, a scris Arsene, pe pagina sa de Facebook.

PSD Vaslui solicită convocarea de urgenţă a Comitetului Executiv Naţional al partidului

Şi primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, cere întrunirea urgentă a Comitetului Executiv Naţional (CEx) al PSD pentru ”a tranşa criza politică” întrucât aceasta a avut drept ”reacţie organică” încetinirea motoarelor administraţiei centrale şi locale.

Totodată, şi preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat că membrii filialei social-democrate au solicitat, vineri seara, convocarea imediată a Comitetului Executiv Naţional, propunând ca acesta să aibă loc lunea sau marţea viitoare, pentru a lămuri situaţia din partid.

Social-democraţii din judeţul Olt solicită, printr-un comunicat remis corespondentului Mediafax, convocarea Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD, „ca urmare a ultimelor evenimente din partid şi derulate în spaţiul public”.

Liviu Dragnea: Nu se impune un congres şi nu există tabere în PSD

  • Preşedintele CJ Buzău: Guvernul Tudose are toată susţinerea mea

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a afirmat sâmbătă că Guvernul Tudose are toată susţinerea sa, precizând că premierul este capabil să implementeze programul de guvernare votat de români.

"Avem o guvernare bună şi un premier capabil să implementeze programul de guvernare votat de români! Guvernul Tudose are toată susţinerea mea. A demonstrat că poate asigura o guvernare eficientă, că echipa de guvernare are foarte multe realizări, bazate şi pe o strânsă colaborare cu administraţia publică locală", a scris Neagu, pe Facebook.

El a mai spus că "România are nevoie de o guvernare stabilă".

"Un Guvern nu poate asigura creşterea economică şi dezvoltarea ţării dacă nu are continuitate în activitate. Să nu uităm că ne aflăm în Anul Centenarului şi este foarte important să demonstrăm că suntem uniţi şi vom duce la îndeplinire toate promisiunile făcute românilor", a mai afirmat Neagu. 

7 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
CEX PSD Comitet National PSD Liviu Dragnea Mihai Tudose PSD
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 ian 12:01
Răspunde | Votează email 0 email
VARVARA FILOFTEIA IUSTINA
CINEVA I-A DISTRUS FATA UNEI FEMEI SI A SCRIS PE MASINA ASA VII: POATE SA AMENINTE CA MA ACUZA DE CEVA SI POATE SA FACA CE JOC PSIHOLOGIC VREA CA ARE PUTERE BANI SI ALIATI SUS CA NU POT SA MA ROG DE OAMENI SA MA JEFUIASCA SA MA TORTUREZE SA MA ABUZEZE SI LA FINAL SA MA OMOARE DOAR DE FRICA UNORA CA AR INSEMNA CA SUNT NEBUNA NEBUNILOR:
14 ian 11:40
Răspunde | Votează email 0 email
VARVARA FILOFTEIA IUSTINA
STUDIENKREIS E UN CENTRU DE MEDITATII SI SCRIE GERNE STUNDENTEN;AKADEMIKER ODER PENSIONARE CU SCHWARTZ; CU NEGRU; DESI ARE MULTE FILIALE: S-A UITAT LA MINE CU NISTE OCHI ALUNGITI SI ALBASTRI DE UIMIRE CA AM CURAJ SA-I CER DE MUNCA DE CATE ORI M-AM DUS PE LA TOATE FILIALELE:
14 ian 11:20
Răspunde | Votează email 0 email
VARVARA FILOFTEIA IUSTINA
UN DULAP; UN BED SAU CA NA PEA COSTA CEL PUTIN 900 DE EURO SUNT PRETURILE IN ZIARE-COLEGII AU PRIMIT 1500 DE EURO DE LA AGENTIA DE MUNCA CEEA CE ERA PUTIN CA NU SE POATE CUMPARA CU EI SI O CANAPEA SI UN DULAP:AICI ASA SUNT PRETURILE:
14 ian 09:17
Răspunde | Votează email 0 email
VARVARA FILOFTEIA IUSTINA
MAMEI II PLACE FOARTE MULT CUM ZICE DOMNUL-VA PUP PE SUFLET: AM AVUT SI EU O TU SA CRONICA CAND ERAM PROFESOARA LA TARA: AS VREA SA O INTREB PE DOAMNA DOCTOR DACA PUTEM FACE CEVA; ASTIA FOARTE SARACI; CARE NU-SI PERMIT TERAPIA BIOREZONANTICA; IN CAZUL IN CARE UN BIOENERGOTERAPEUT A DAT COMENZI RAU INTENTIONATE CENTRAMELOR;CENTRALELOR NOASTRE SI NE-A IMBOLNAVIT? EXISTA VREUN REMEDIU MAI LA INDEMANA CU CARE SA NE PUTEM AJUTA MITOCONDRIILE PUTIN SA NE PUNA PE PICIOARE CU INFORMATIA SI ENERGIA ASTFEL INCAT SA SE RESTABILEASCA REGULILE DE CIRCULATIE PE STRAZILE MERIDIANICE?
14 ian 08:08
Răspunde | Votează email 0 email
DR MITULESCU
CEL MAI BUN TRATAMENT ESTE PRIVAREA DE DREPTURI SOCIALE PENTRU PACATOSI SI INFRACTORICA DACA O SA VADA CA AU IN CAP ASTA O SA SE LUMINEZE BRUSC SI O SA-SI SCHIMBE GANDIREA SI COMPORTAMENTUL TOTAL:
14 ian 07:00
Răspunde | Votează email 0 email
HAMSTERICA SINNA
TUICA CU AUR NU E BUNA CA E METAL GREU SI OTRAVESTE ORGANISMUL:
13 ian 21:23
Răspunde | Votează email 0 email
STATIUNEA PALTINIS STEJARIS
UNII ZIC CA SUNT PRIETENI CU ASTIA CARE MAI PUTIN CA STAU CU SCRUMIERA PE MASA:
1
EUR
4.6480
RON
10 Dec
noapte 0 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H