Criză în Ucraina: Doi soldaţi ucişi sâmbătă noapte

Doi soldați au fost uciși în cursul ultimelor 24 de ore în estul separatist al Ucrainei, unde incidente sângeroase continuă să puncteze armistițiul instaurat la jumătatea lunii februarie, a anunțat sâmbătă purtătorul de cuvânt militar ucrainean Andrei Lîsenko, citat de AFP.

02 aug. 2015, 03:39
Criză în Ucraina: Doi soldaţi ucişi sâmbătă noapte

‘În ultimele 24 de ore, ca urmare a acțiunilor militare și a provocărilor, am pierdut doi soldați ucraineni, iar alți 14 au fost răniți în diverse grade’, a declarat Andrei Lîsenko într-o conferință de presă.

‘Am suferit aceste pierderi în special în direcția Donețk’, a precizat el, adăugând că situația în zona de conflict rămâne ‘tensionată’.

În plus, alți trei civili au fost răniți în diferite orașe din estul Ucrainei, au anunțat autoritățile de la Kiev.

La rândul lor, rebelii au făcut cunoscut că cinci civili au fost răniți, printre care o fetiță de 12 ani la Gorlovka, oraș aflat sub controlul lor în apropiere de Donețk, potrivit agenției de presă a separatiștilor.

Într-un raport dat publicității vineri seară, Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), care dispune de o misiune de supraveghere pe teren, a menționat că situația în orașul Donețk ‘pare relativ calmă, cu doar câteva explozii sporadice’.

La Gorlovka, OSCE a întâlnit locuitori care s-au plâns din cauza bombardamentelor, soldate cu victime. Cu toate acestea, misiunea nu a putut confirma din surse proprii dacă s-au înregistrat morți.

Conflictul care opune armata ucraineană rebelilor proruși s-a soldat deja cu peste 6.800 de morți, în majoritate civili, în cele 16 luni de conflict.

Un armistițiu în general respectat de la semnarea la mijlocul lunii februarie a acordului de pace Minsk-2 este punctat cu regularitate de tiruri și astfel de episoade.