Criza politică din Italia: Giuseppe Conte acceptă formarea unui nou guvern

Giuseppe Conte, candidatul propus de partidele Mişcarea Cinci Stele şi Liga Nordului pentru funcţia de premier, a fost de acord să formeze un nou guvern, prezentând-şi noua listă de miniştri preşedintelui Sergio Mattarella, relatează site-ul postului BBC şi agenţia Dpa.

01 iun. 2018, 05:37
Criza politică din Italia: Giuseppe Conte acceptă formarea unui nou guvern

Conte, un profesor de drept şi un novice politic, ales de două partide pentru a prelua funcţia de premier, a acceptat mandatul de a forma un un nou guvern şi a prezentat o listă a miniştrilor, joi seară, se arată într-un comunicat al Palatului prezidenţial de la Roma.

Conte, împreună cu miniştrii propuşi, vor fi învestiţi în funcţie vineri, se mai arată în comunicat.

Candidaţii propuşi pentru cabinetul Giuseppe Conte fac parte din partidele populiste Mişcarea Cinci Stele (M5S, eurosceptică) şi Liga Nordului (extremă-dreapta).

Citeşte şi Noul premier italian renunţă la formarea Guvernului. Singura soluţie, organizarea de noi alegeri

 Preşedintele Mattarella a respins propunerea iniţială pentru funcţia de ministrul al Economiei, însă un alt candidat a fost acceptat joi.

Tehnocratul Carlo Cottarelli a renunţat la mandatul de a forma guvernul Italiei, în contextul în care partidele Mişcarea Cinci Stele şi Liga Nordului au anunţat un nou acord guvernamental.