CRIZA UCRAINA: Preşedintele Viktor Ianukovici a decretat, JOI, zi de DOLIU NAŢIONAL

Violenţele fără precedent de la Kiev şi din alte oraşe din Ucraina, soldate cu morţi şi răniţi l-au determinat ope şeful statului, Viktor Ianukovici, să decreteze, joi, o zi de doliu naţional în Ucraina.

19 feb. 2014, 17:07
CRIZA UCRAINA: Preşedintele Viktor Ianukovici a decretat, JOI, zi de DOLIU NAŢIONAL

După cea mai sângeroasă noapte din istoria recentă a Ucrainei, aşa cum a fost numită noaptea de marţi spre miercuri (noaptea dinspre 18 spre 19 februarie),  preşedintele Viktor Ianukovici a declarat o zi de doliu naţional, joi, în memoria vitimelor ciocnirilor violente dintre manifestanţi şi forţele de securitate, notează agenţiile străine de presă.

Citeşte şi Criza din Ucraina UCIDE fotbalul. Meciul lui Dinamo Kiev, din Liga Europa, mutat în altă ţară

Ianucovici a anunţat această zi de doliu naţional pentru cele 26 de persoane care şi-au pierdut viaţa în confruntările din ultimele zile între manifestanţii proeuropeni şi forţele antitero, care încearcă din răsputeri să reprime revoltele protestatarilor.

Revoltele au izbucnit în Ucraiana în luna noiembrie, după ce preşedintele Viktor Ianukovici refuzase să semneze un Acord de Asociere a Ucrainei cu Uniunea Europeană, care ar fi deschis astfel şansa Ucrainei de a deveni, într-o bună zi, membru al UE.