Crize de nervi la copii. Cum să le gestionezi în funcţie de vârstă

În educaţia copiilor, capitolul crize de nervi la copii, de personalitate sau de tantrum, cum le spun specialiştii care preferă termenul englezesc, este foarte sensibil. Părinţii se frustrează din cauza comportamentului copiilor, copiii, la rândul lor, se frustrează că nu sunt înţeleşi, iar lucrurile se complică. Există oare o portiţă de scăpare? Răspunsul este favorabil. Da, se poate, atât timp când părinţii acordă mai multă atenţie copiilor, se concentrează pe cauze şi nu pe efecte. Iată aşadar ce trebuie să ştii pentru a putea calma crizele de tantrum ale copiilor şi pentru a bifa o nouă problemă rezolvată la capitolul educaţie copii.

10 iul. 2018, 08:15
Crize de nervi la copii. Cum să le gestionezi în funcţie de vârstă

Educaţie copii: Ce provoacă crizele de nervi la copii

Pentru a putea reacţiona la un comportament al copiilor, trebuie înţelegi de ce s-a produs. Copiii au o manieră de a privi lucrurile foarte negativ. Ei se gândesc la cât este de nedrept să li se întâmple una sau alta (să-şi piardă jucăriile, să nu rămână acasă şi să se ducă la grădiniţă/şcoală sau că nu primesc atâta atenţie pe cât şi-ar dori din partea părinţilor). Şi atunci, în mintea lor, se creează dorinţa de a fi în control. Până la vârsta preadolescenţei, nimic nu este premeditat. Nici măcar nu conştientizează ce fac şi ce impact va avea asupra celorlalţi comportamentul lor. Însă, dacă ai cedat într-o situaţie, copiii vor şti exact ce să facă data viitoare pentru a obţine acelaşi efect.

Crize de nervi la copii: Cum să calmezi preşcolarii, şcolarii şi adolescenţii

Uneori, oricât de greu ar părea, cea mai bună modalitate este să faci un pas înapoi şi să-l laşi să se manifeste, mai ales dacă prin ceea ce fac nu-şi pun siguranţa lor sau a altora în pericol. Însă există şi nişte trucuri foarte eficient

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.