Cruzime fără limite: Cai bătuţi până cad din picioare, la târgul de animale din Piteşti VIDEO

Cai bătuţi până cad din picioare şi forţaţi să tragă tone de greutăţi. Se întâmplă la târgul de animale din Piteşti. Ca să obţină un preţ bun şi să arate cât de puternici sunt armăsarii lor, proprietarii chinuie animalele peste măsură. Vă avertizăm că urmează imagini care vă pot afecta emoţional.

RomaniaTV.net
11 apr. 2014, 05:55
Cruzime fără limite: Cai bătuţi până cad din picioare, la târgul de animale din Piteşti VIDEO

Aceste imagini au fost surprinse la Piteşti, unde în fiecare săptămână se organizează un târg de animale. Proprietarii bat animalele, pentru a demonstra că sunt puternice și rezistente.

Mai mult, oamenii au umplut căruţele cu lemne, au pus frână la roți și au bătut caii până au căzut jos.

Imaginile au ajuns şi în atenţia autorităţilor.

„Acum trei zile a fost trimisă o sesizare la protecţia animalelor prin care ne informeaza că acolo, în târgul săptămânal Piteşti, animalele sunt lovite, bruscate, de proprietarii de animale”, a declarat Daniel Lupu, directorul DSVSA Argeş.

„Suntem oripilaţi, dacă acesta este cuvântul cel mai potrivit despre lucrurile acestea pe care le relataţi şi este inadmisibil să se întâmple aşa la momentul acesta. Vom acţiona în continuare pentru că ceea ce se întâmplă în târg este inadmisibil”, a precizat Cornel Ioniscă, viceprimarul din Piteşti.

În astfel de cazuri, proprietarii pot fi amendați cu până la 3000 de lei sau riscă să facă între 3 luni și un an de închisoare. Autorităţile spun că vor supraveghea permanent târgul de la Piteşti.