Cruzime fără limite în China: Tigrii sunt ucişi brutal „pentru distracţie”

Cel puţin zece tigri au fost ucişi într-un oraş din sudul Chinei, în timpul unor petreceri private, care au reunit responsabili locali şi bogaţi oameni de afaceri. După ce au fost ucise, animalele au fost eviscerate, iar blana, carnea şi oasele lor au fost vândute la preţul aurului, precizează cotidianul chinez Nafgang, potrivit Le Nouvel Observateur.

28 mart. 2014, 11:28
Cruzime fără limite în China: Tigrii sunt ucişi brutal „pentru distracţie”

Aceste spectacole ce aduc cu jocuri de circ au fost revelate datorită unei operaţiuni a poliţiei, desfăşurată la mijlocul lui martie în comuna Zhanjiang. Aceasta a permis descoperirea unui cadavru de tigru recent ucis, precum şi a tot felul de produse derivate din felină. Potrivit publicaţiei chineze, mai multe animale au fost ucise în faţa unui public de oficiali şi personalităţi locale, mândre să-şi afişeze în acest fel averile, scrie Agerpres.

„După toate probabilităţile, tigrii erau anesteziaţi în timpul transportării lor, însă cumpărătorii se asigurau că aceştia erau perfect vii înainte de a fi ucişi”, explică o sursă anonimă, citată de cotidianul Nafgang.

În acest sens, publicaţia chineză face de asemenea referinţă la nişte imagini video filmate aparent în mod clandestin şi publicate pe internet, în care poate fi văzut un tigru, prizonier într-o cuşcă, supus unui şoc electric, înainte de a fi tăiat în bucăţi.

Oasele de tigru se vindeau la un preţ mediu de 14.000 de yani (1.600 de euro) kilogramul, iar carnea la 1.000 de yuani (120 de euro). Acest lucru făcea din ele cadouri apreciate pentru a fi destinate unor responsabili locali.

Potrivit poliţiei, un măcelar implicat în aceste acţiuni este suspectat că ar fi ucis personal mai mult de zece tigri. Bărbatul ar fi fost ucis, la rândul său, atunci când încerca să scape de poliţiştii veniţi să-l aresteze.

În pofida interdicţiilor oficiale, în China există o cerere persistentă pentru produse provenite de la tigri (oase, gheare, mustăţi, penis, etc…), cărora în medicina tradiţională chineză le sunt conferite virtuţi extrem de controversate. Aceasta alimentează practicile de braconare a respectivei feline, asociată întotdeauna cu un statut social crescut în istoria şi mitologia chineze.

Bunăstarea animalelor nu este o prioritate în China, chiar dacă, într-un ritm lent, mentalităţile evaluează şi în această ţară. Grădinile zoologice din China sunt criticate în mod regulat pentru carenţele lor, maltratarea animalelor, torturilor aplicate acestora pentru plăcerea publicului, subliniază Le Nouvel Observateur.