CS STEAUA: Trebuie pusă în aplicare decizia luată de Înalta Curte

Clubul Sportiv al Armatei a emis un nou comunicat de presă în care își manifestă interesul de a continua dialogul cu secția de fotbal pentru a pune în aplicare decizia definitivă a a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie privind marca.

24 feb. 2015, 15:50
CS STEAUA: Trebuie pusă în aplicare decizia luată de Înalta Curte

Clubul de fotbal deţinut de Gigi Becali a fost acţionat în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.

Clubul Sportiv al Armatei a precizat, într-un comunicat remis RomaniaTV.net că îşi menţine disponibilitatea de a continua dialogul cu FC Steaua, care să se finalizeze cu punerea în aplicare a Hotărârii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie privind marca.

Şefii CSA Steaua scad preţul, pentru Gigi Becali: Nu vrem 10% pentru siglă şi palmares

„[…] Manifestând permanent o atitudine constructivă, generatoare de soluţii, ne menţinem disponibilitatea de a continua dialogul care să se finalizeze cu punerea în aplicare a Hotărârii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Totodată, îi asigurăm pe toţi iubitorii culorilor roş-albastre că vom întreprinde numai acţiuni legale, care să nu lezeze, în niciun fel, valoarea şi prestigiul mărcii Steaua Bucureşti.

[…] În aceste condiţii, ne-am propus, an de an, obiective de performanţă pentru toate disciplinele sportive, în concordanţă cu valoarea incontestabilă a brandului pe care îl reprezintă Steaua Bucureşti.

După anul 1999, clubul nostru şi-a exprimat permanent ataşamentul şi sprijinul efectiv şi afectiv faţă de echipa de fotbal, punându-i la dispoziţie, în condiţiile legii, facilităţile de antrenament şi desfăşurare a meciurilor.

În acelaşi timp însă, Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, ale cărui nevoi de finanţare sunt asigurate în bună măsură de la bugetul de stat, a acţionat mereu în conformitate cu prevederile legale referitoare la valorificarea patrimoniului public„, se arată în comunicatul CSA Steaua.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a anulat, la 3 decembrie 2014, printr-o decizie irevocabilă, marca Steaua Bucureşti înregistrată de clubul de fotbal al lui Gigi Becali, în procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei.