CSA Steaua a promovat deja în Liga 3. Cum este posibil, deşi campionatul este abia la jumătate

CSA Steaua are garantat deja un loc în Liga 3, după ce echipa U19 s-a calificat la Liga Elitelor. Conform regulamentului, un club cu o echipă calificată la Liga Elitelor se poate înscrie automat în Liga 3.

08 ian. 2019, 19:33
CSA Steaua a promovat deja în Liga 3. Cum este posibil, deşi campionatul este abia la jumătate

CSA Steaua nu va activa această portiţă de regulament pentru că, în această situaţie, va trebui să folosească trei jucatori sub 19 ani şi încă cinci sub 21 de ani în viitorul sezon. Ca atare, şansele să promoveze din nou, în Liga 2, ar fi considerabil mai mici. Astfel, CSA Steaua, lider în Liga 4, va forşa promovarea pe criteriul sportiv.

Cum va juca echipa Armatei LEGAL în Liga 1. Anunţ de ULTIMĂ ORĂ făcut de comandantul CSA STEAUA

„Promovarea in Liga 3 a fost castigata in septembrie, cand echipa U19 a Stelei si-a castigat grupa si a intrat in Liga Elitelor. Conform regulamentelor FRF, daca un club are echipa de tineret in Liga Elitelor, poate sa isi inscrie si o echipa de seniori in Liga 3. Unele cluburi (Unirea Alba Iulia) au profitat deja de acest regulament si s-au inscris in Liga 3. Astfel, presupunand ca Burleanu & Co. nu vor mai schimba din nou regulamentele, pentru a-i face rau Stelei, clubul nostru va juca si el, la anul, in Liga 3.

Totusi, promovarea pe calea Ligii Elitelor nu e neaparat una pe care Steaua sa si-o doreasca. Daca promoveaza asa, echipa noastra va fi obligata sa foloseasca in fiecare meci trei jucatori sub 19 ani si inca cinci sub 21 de ani. Aceasta este una din regulile care trebuie indeplinite pentru a fi primit in Liga 3, prin Liga Elitelor. Este, de asemenea, o piedica importanta pentru promovarea in Liga 2, obiectiv pe care Steaua il va avea cu siguranta la anul.

De aceea, solutia cea mai buna e ca Steaua sa castige Liga 4 si sa promoveze fara a se folosi de Liga Elitelor. Iar Lacatus si baietii pot realiza acest obiectiv”, scrie site-ul Steaua Libera.