CSA STEAUA şi-a prezentat lotul pentru sezonul 2017-2018. Reacţia lui GIGI BECALI

Clubul Sportiv al Armatei Steaua a prezentat, vineri, într-o conferință de presă, lotul echipei de fotbal și staff-ul tehnic și administrativ pentru sezonul 2017-2018.

21 iul. 2017, 12:07
CSA STEAUA şi-a prezentat lotul pentru sezonul 2017-2018. Reacţia lui GIGI BECALI

CSA Steaua îi are ca director tehnic pe Marius Lăcătuș și ca antrenor principal pe Ion Ion. Echipa de fotbal nou-înființată are un lot format din 23 de jucători cu vârste cuprinse între 18 și 26 de ani: portari — Claudiu Chiș, Andrei Voican, Mihai Horia Iancu; fundași — Mihai Butoi, Claudiu Zamfirescu, Ștefan Pădurețu, Răzvan Prodan, Bogdan Sitaru, Sergiu Chirilă, Eduard Radu, Andrei Grigore; mijlocași — Roberto Chivu, Alin Predescu, Mihai Lolescu, Adrian Dorobanțu, Cadolar Curt, Adrian Vâlcea, Alin Turbatu, Andrei Pătrănoiu, Gabriel Peptănuș, Junior Măcriș; atacanți — Alexandru Izvoranu, Cătălin Mirea.

Managerul secției de fotbal va fi Cristian Negoe, director sportiv Ștefan Iovan, antrenor secund Vasile Aelenei, iar antrenor cu portarii Gabriel Ion.

CSA Steaua, care și-a început pregătirea în urmă cu aproximativ o săptămână, va disputa prima partidă amicală, duminică, de la ora 10,30, în Complexul Sportiv Steaua din Bulevardul Ghencea cu formația Comprest.

În perioada precompetițională, CSA Steaua va efectua două cantonamente montane. Primul va avea loc la Cheile Grădiștei, în perioada 23 iulie — 4 august, iar cel de-al doilea la Târlungeni, între 7-20 august. Pe parcursul celui de-al doilea stagiu, echipa condusă de Ion Ion va disputa cinci partide amicale în 12, 14, 17, 19 și 20 august.

Chiar dacă momentan nu se știe dacă va evolua în Liga a IV-a sau a V-a, obiectivul echipei va fi promovarea în eșalonul superior.

Lăcătuş: „Nu mă interesează Gigi Becali”

„Vreau să le mulțumesc celor care au contribuit la formarea acestei echipe, celor din administrația clubului, antrenorilor care au vizionat meciurile, care au făcut selecția. Nu am simțit presiune, deși la ora aceasta trebuia să fim deja în pregătire, dar lucrurile pe care le faci cu răbdare îți aduc roadele mai târziu. Avem jucători noi, de perspectivă, unii cu experiență în ligile superioare.

Sunt sigur că nu vom întâmpina probleme în ceea ce privește promovarea din liga a patra în a treia și din liga a treia în eșalonul secund. Lotul ar putea fi îmbunătățit pentu că întotdeauna e loc de mai bine. Ne-am gândit în perspectivă, vrem să folosim acești jucători de 18 ani pe o perioadă lungă de timp. Ei ar putea să joace inclusiv în Liga 1. Eu nu văd de ce ar fi trebuit să aducem în cadrul lotului și jucători cu experiență bogată sau jucători care au evoluat la un nivel superior. Ne bazăm pe acest lot și suntem siguri că vor apărea și rezultatele.

Ne dorim să atragem cât mai mulți foști jucători care au evoluat la Steaua. Cu cât avem mai mulți astfel de oameni cu atât vom fi mai puternici. Sper să jucăm cu tribunele pline, iar jucătorii să simtă suportul fanilor steliști”, a spus Marius Lăcătuş.

„Pe Gigi Becali ar trebui să-l preocupe contracandidatele din Liga 1, nu noi. În ultimii doi ani nu a reușit să facă acest lucru. Noi ne dorim să discutăm mai puțin de FCSB. Chiar nu ne dorim să răspundem de fiecare dată când domnul Becali va da o declarație la adresa noastră. Fiecare e liber să facă ce vrea pentru el și echipa pe care o reprezintă”, a adăugat Marius Lăcătuș.

Gigi Becali: „Dacă îi dau lui Lăcătuș 15.000 pe lună și lui Iovan 10.000 uită de CSA!”

„Contează să fie dreptate și lege. Contează ca această echipă să stea cât mai mult timp în Liga a treia. Oricum, ei vor face doar mizerie pe acolo. Vai de capul lui Lăcătuș, zice că nu pot eu să-i pun piedici? Pun un milion deoparte și cumpăr cinci-șase jucători, îi țin la Steaua pentru a îi da apoi contracandidatelor lui CSA. O s-o țin zece ani în Liga a treia, dacă vreau. Dar nu am interes. Eu râd de ei.

Oricum, ei nu pot juca în Liga 1 pentru că nu îi lasă regulamentele. Ca să ajungă în Liga 1 trebuie să bage cineva bani, altfel vor fi ciuca bătăilor. Pe mine nu m-a bătut Dinamo și mă bat ăștia? M-am distrat cu Dinamo, acum de cine să-mi fie frică? De Lăcătuș, Iovan și Talpan? Echipa asta, ca să poată fi Steaua, trebuie să se ducă în Liga 1 cu investitori. Ei nu vor putea intra în liga a doua pentru că sunt club departmental și nu îi lasă legea.

Oamenii asociază Steaua cu numele meu, e o dragoste între oameni, Steaua și Becali. CSA trebuie să câștige campionatul, să facă performanțe sau să fie peste mine în Liga 1, altfel nu poate fi ce își propune. Oricum, eu sunt continuatorul palmaresului, conform legilor europene.

Avem emblemă mai frumoasă decât a lor și, în plus, Național Arena e mai frumoasă decât Ghencea. Pe deasupra, mi-am făcut și cea mai tare academie, unde vor crește mii de jucători.

Dacă îi dau lui Lăcătuș 15.000 pe lună și lui Iovan 10.000 uită de CSA, ascultați-mă! Nu sunt supărat pe ei, ei acolo și-au găsit serviciu. Dar dacă eu le ofer un salariu mai bun, vin la mine, vă spun eu. Ei s-au dus acolo că iubesc CSA? Ei s-au dus la serviciu!”, a replicat Gigui Becali.