CSM a avizat desfiinţarea Serviciului de combatere a corupţiei în Justiţie din DNA

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat joi desfiinţarea Serviciului de combatere a corupţiei în Justiţie din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

RomaniaTV.net
11 oct. 2018, 14:03
CSM a avizat desfiinţarea Serviciului de combatere a corupţiei în Justiţie din DNA

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât acordarea avizului conform pentru desfiinţarea (…) Serviciului de combatere a corupţiei în Justiţie din cadrul Secţiei de combatere a corupţiei a Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, se arată în minuta deciziei.

Avizul vine în urma intrării în vigoare a Legii 207 pentru modificarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, care prevede înfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Augustin Zegrean, fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, critică ordonanţa de urgenţă privind operaţionalizarea secţiei pentru magistraţi a Parchetului General. El spune că înfiinţarea acestei secţii este inutilă, pentru că toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii, iar procurorii nu au un statut special.

Citeşte şi: Augustin Zegrean: Şi inchiziţia avea secţie specială pentru cardinali. Probabil de acolo ne-am inspirat cu secţia pentru magistraţi