CSM a sesizat Inspecţia Judiciară în legătură cu afirmaţiile Mariei Grapini privind dosarul ICA

Conducerea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării verificărilor necesare ca urmare a afirmaţiilor europarlamentarului Maria Grapini privind dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

RomaniaTV.net
28 nov. 2014, 09:26
CSM a sesizat Inspecţia Judiciară în legătură cu afirmaţiile Mariei Grapini privind dosarul ICA

„Ca urmare a afirmaţiilor doamnei Grapini Maria, europarlamentar, făcute cu ocazia intervenţiei din sesiunea plenară a Parlamentului European de la Strasbourg, în cuprinsul căreia a declarat că doreşte ‘… să tragă un semnal de alarmă privind suspiciunile… cu privire la existenţa procesului politic şi cu privire la punerea în pericol a libertăţii presei…”, indicând aspecte procedurale din dosarul denumit ICA, soluţionat de către Curtea de Apel Bucureşti, conducerea CSM (…) a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării verificărilor necesare pentru a stabili dacă şi în ce măsură a fost adusă atingere independenţei şi imparţialităţii judecătorilor şi procurorilor implicaţi în activitatea de soluţionare a dosarului menţionat, precum şi dacă a fost adusă atingere independenţei sistemului judiciar în ansamblul său„, se arată într-un comunicat al CSM transmis vineri Agerpres.

Europarlamentul Maria Grapini a citit, recent, în plenul Parlamentului European o declaraţie în care a susţinut că Dan Voiculescu a fost condamnat politic.

„Doresc sa trag un semnal privind suspiciunile solide, bazate pe fapte, cu privire la existenta procesului politic si cu privire la punerea in pericol a libertatii presei in tara mea. Dupa dezvaluirile facute la postul de televiziune apartinand familiei Voiculescu, probate cu inregistrari, prin care fratele presedintelui Romaniei a luat suma de 250.000 de euro pentru a scapa de condamnare un cunoscut interlop, procesul fondatorului trustului de presa, aflat de 6 ani pe rolul instantelor, a fost repus si judecat in 5 zile.

Termenele nerezonabile, de doar o zi, in timpul vacantei judecatoresti, neadmiterea celor 124 de exceptii ridicate de avocati, neadmiterea expertizei neutre, asa cum solicita Curtea Constitutionala, a dus (sic!) la condamnarea a 12 oameni. Iar omul politic Dan Voiculescu, fondator al trustului de presa care a relatat stirea, a primit pedeapsa maxima.

In final s-a procedat la confiscarea extinsa aplicata tertilor care nu au facut parte din proces si nu s-au putut apara, luandu-se astfel masuri de strangulare economica asupra postului care a facut dezvaluirea. Iata deci cum libertatea presei este amenintata si drepturile cetatenesti la aparare sunt incalcate”, a citit de pe foaie, in limba romana Maria Grapini.