CSM a sesizat Inspecţia Judiciară după declaraţiile lui Bercea Mondial despre Codruţa Kovesi şi Livia Stanciu

Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară în legătură cu afirmaţiile lui Bercea Mondial legate de mita pe care ar fi dat-o procurorului şef al DNA, Codruţa Kövesi şi preşedintei ICCJ, Livia Stanciu.

20 iun. 2014, 07:34
CSM a sesizat Inspecţia Judiciară după declaraţiile lui Bercea Mondial despre Codruţa Kovesi şi Livia Stanciu

„Astăzi, 20 iunie 2014, în temeiul art. 30 alin.1 din Legea 317/2004, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării de verificări privind apărarea independenţei justiţiei, în raport cu declaraţiile ce pun în pericol statul de drept, vehiculate în mass-media în data de 19 iunie 2014, referitoare la doamna judecător Livia Doina Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi doamna Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al Direcţiei Naționale Anticorupţie”

Bercea Mondial a fost adus din închisoare joi pentru a fi audiat în scandalul legat de banii pe care Mircea Băsescu i-ar fi primit de la familia Anghel. Înainte de a intra la audierile propriu-zise, Bercea a răcnit practic dincolo de geamul dubei la jurnaliştii care-l aşteptau, spunându-le că a dat bani inclusiv procurorului general Laura Codruţa Kövesi, prin intermediul şoferului acesteia.

„Le-am dat două milioane de euro degeaba”, a strigat Bercea printre gratii. O parte din bani ar fi ajuns şi la procurorul general Codruţa Kövesi, duşi de către şoferul acesteia. Bercea a adăugat că a cerut o întrevedere premierului Victor Ponta pentru a-i relata situaţia, după ce şi-a dat seama că nu a rezolvat nimic cu banii daţi.

Bercea Mondialul a fost adus, joi, la DNA, unde este audiat în scandalul cu Mircea Băsescu, după ce fiul său a discutat miercuri ore în şir cu procurorii, cărora le-a dat explicaţii despre negocierile filmate in biroul fratelui preşedintelui.

Bercea Mondial a fost adus la DNA, sub escortă, de la penitenciarul din Craiova, pentru a fi audiat în dosarul deschis în urma plângerii depuse de către fiul său, Florin Anghel, împotriva lui Mircea Băsescu.

Sandu Anghel, zis şi Bercea Mondial, a fost chemat să ofere lămuriri suplimentare legate de negocierile familiei sale cu Mircea Băsescu privind eliberarea sa din penitenciar, unde se află pentru a executa o pedeapsă de 8 ani şi 9 luni pentru tentativă de omor calificat.