CSMS IAŞI – FCSB 1-0: Surpriză mare, CFR poate reveni pe primul loc în Liga 1

FCSB a înregistrat a doua înfrângere în actuala ediţie a Ligii I, scor 0-1 cu CSM Poli Iaşi.

17 nov. 2017, 13:37
CSMS IAŞI – FCSB 1-0: Surpriză mare, CFR poate reveni pe primul loc în Liga 1

UPDATE: Formaţia FCSB, liderul din clasamentul Ligii I, a fost învinsă, vineri seară, în deplasare, cu scorul de 1-0, de echipa CSM Poli Iaşi, într-un meci din etapa a XVIII-a a Ligii I. Pentru echipa bucureşteană este al doilea eşec din acest sezon. Golul a fost marcat de Panţîru, în minutul 47, cu un şut din afara careului.

GOOOOOL CSM POLI IAȘI: 1-0, PANȚÎRU! Mijlocașul moldovenilor a reluat la colțul lung cu un șut senzațional, de la marginea careului, după o fază în care Planic a sărit pe sub balon.

CSMS IASI -STEAUA 0-0 la pauză.

OCAZIE MARE FCSB! Pintilii a reluat senzațional din voleu de la marginea careuluii de 16 metri, după o recentrare a lui Momcilovic și mingea a trecut milimetric pe lângă bara din dreapta porții.

Min. 35: OCAZIE FCSB! Tănase a luat o fază pe cont propriu, în zonă centrală, după care a șutat cu interiorul de la marginea careului de 16 metri, fără emoții pentru Koselev

CSM: Koleşev – Sin, Mihalache, Frăsinescu, Bădic– Cioinac, Qaka – Jo, Pedro, Panţîru – Cristea. Antrenor: Flavius Stoican

FCSB: Niţă – Enache, Bălaşa, Planic, Momcilovic – Pintilii, Nedelcu – Teixeira, Budescu, Tănase – Gnohéré. Antrenor: Nicolae Dică.  

Arbitri: Marcel Bîrsan, Mircea Orbuleţ, Valentin Avram (toţi, Bucureşti).

 

FCSB vrea să îşi păstreze fotoliul de lider şi merge la Iaşi pentru prima victorie după pauza competiţională – meciul se joacă de la 20:45, în direct la Digi Sport 1.

Nicolae Dică e decis să rămână lider cu FCSB şi merge la Iaşi să obţină prima victorie după pauza competiţională. De când e antrenorul roş-albaştrilor, a adunat un eşec şi o remiză în primele meciuri disputate după jocurile naţionalei.

Și când eram secund la Steaua aveam această problemă ca rezultat. Nu reușeam să câștigăm după pauza pentru națională. Sper, mâine, să spargem ghinion și să câștigăm”, a declarat Nicolae Dică în conferința de presă.

FCSB vine dupã o serie record de 13 meciuri fãrã esec în toate competiþiile, iar in tur a remizat, 1 la 1, cu moldovenii. CSM Poli Iasi – FCSB se joacã astăzi, de la ora 20:45, în direct la Digi Sport 1. Va fi ultimul test pentru roş-albaştri înaintea returului cu Viktoria Plzen din grupa G a Europa League.

Dacă FCSB e lider după 17 etape, cu un punct peste CFR Cluj, CSM Poli Iași ocupă locul nouă, cu 21 de puncte, cu patru în minus față de Astra, echipa aflată pe ultima poziție care duce în play-off.

Echipele probabile:

CSM Poli Iași: Kelava – T. Almeida, Frăsinescu, Mihalache, Sin – Qaka, Cioinac – Platini, P. Mendes, Panțâru – A. Cristea.
Antrenor: Flavius Stoican.

FCSB: Niță – Enache, Planic, Larie, Momcilovic – Pintilii, Popescu – Man, Budescu, Tănase – Gnohere
Antrenor: Nicolae Dică.

CSMS IAŞI – FCSB (STEAUA) LIVE VIDEO ONLINE 2017 DIGI SPORT. TELEKOM LIVE STREAMING IASI-STEAUA

ACTUALIZARE 17 noiembrie. Denis Alibec nu este în lotul Stelei deplasat la Iași. Atacantul vicecampioanei acuză dureri musculare și o stare de oboseală după meciurile naționalei cu Turcia și Olanda și Dică a decis ca acesta să nu facă deplasarea la Iași. Ținând cont că nu este vorba de o accidentare, internaționalul român va fi pe teren în duelul cu Viktoria Plzen, din grupele UEFA Europa League, de săptămâna viitoare.

CSM Politehnica Iași

Echipa antrenată de Flavius Stoican se află la 4 puncte de Astra Giurgiu, echipă care ocupă poziția a 6-a în clasament, ultima de play-off. Bilanțul de până acum al ieşenilor a fost de 5 victorii, 6 goluri și 6 înfrângeri. După ce au jucat cu CFR Cluj, “alb-albaștrii” din Iași vor avea în continuare un program dificil, urmând a întâlni în următoarele etape pe FCSB, Dinamo București și Astra Giurgiu.

Până acum, CSM Poli Iași a jucat de 9 ori în Liga 1 Betano cu FCSB, însă nu a reușit niciodată să câștige, având 4 egaluri și 5 înfrângeri. Pe teren propriu, ieșenii au avut un bilanț foarte slab cu steliștii, un egal și trei înfrângeri.

Liga I, etapa a 18-a: CSM Poli Iași – FCSB. Trei ieșeni au revenit de la naționale, ”Stoicaneti” e suspendat în continuare

Săptămâna aceasta, Jô Santos şi Bosoi s-au antrenat normal, iar Kamer Qaka, Luís Carlos Almada Soares “Platini” şi Tiago Almeida s-au întors de la naţionalele lor. Reamintim, Kamer Qaka a debutat în naţionala Albaniei, jucând aproape o jumătate de oră în echipa care a învins Turcia cu 3-2 în Antalya. Tiago Almeida a fost titular în jocul echipei Insulelor Capului Verde, pierdut cu 0-4 în faţa Burkinei Faso, meci în care “Platini” a stat pe banca de rezerve.

Pentru meciul de vineri seară, gazdele nu vor putea miza pe extrema dreaptă ugandeză Luwagga Kizito, care este accidentat. Va reveni după o etapă de suspendare fundașul stânga Andrei Sin, care nu a jucat la Cluj, din cauza cumului de cartonașe galbene.

Antrenorul Flavius Stoican, care a fost trimis în tribună pentru proteste în meciul cu CFR, după marcarea golului, a fost suspendat 3 etape de Comisia de Disciplină a FRF.

Echipa probabilă

Kelava
Tiago Almeida, Frăsinescu, Mihalache, Sin
Qaka, Cioinac
Platini, Pedro Mendes, Panţâru
A. Cristea

Antrenor: Flavius Stoican

FCSB

Va urma un meci destul de greu la Iași cu CSM Politehnica, o echipă care încă nu a abandonat lupta pentru play-off. Jucătorii au moral foarte bun, pentru că au 5 victorii și un egal în ultimele 6 etape. Atacul merge foarte bine, pentru că în ultimele 3 etape FCSB a reușit să scrie nu mai puțin de 14 goluri. Cu toții își doresc un rezultat pozitiv în Copou, pentru că în cazul unui egal sau a unei înfrângeri, ar risca să piardă locul întâi în favoarea CFR.

Liga I, etapa a 18-a: CSM Poli Iași – FCSB. Benzar, accidentat, Larie revine

Joia viitoare, steliştii vor juca în Europa League în Cehia cu FC Viktoria Plzeň, în penultimul grup meci din grupă. Oaspeții l-au lăsat acasă pe fundașul dreapta Romário Benzar, care este accidentat pentru o perioadă mai lungă. Față de activitatea precedentă cu Concordia Chiajna va reveni stoperul Ionuț Larie, care a fost suspendat din cauza cartonașelor galbene și mijlocașul ofensiv Constantin Budescu, care a fost învoit. Cu probleme medicale este și stoperul Mihai Bălașa, care nu a putut juca în meciurile amicale cu Turcia și Olanda.

Echipa probabilă

Fl. Niţă
Enache, Planić, Larie, Momčilović
Nedelcu, Pintilii
Man, Budescu, Fl. Coman
Gnohéré (Alibec)

Antrenor: Nicolae Dică 

Meciurile all-time din Liga 1:

16.09.2012: CSMS Iaşi – Steaua Bucureşti 0 – 3 (Etapa 8)
Au marcat: 0-1 Alexandru Chipciu (19), 0-2 Adi Rocha (71), 0-3 Alexandru Chipciu (73)

07.04.2013: Steaua Bucureşti – CSMS Iaşi 3 – 1 (Etapa 25)
Au marcat: 0-1 Claudiu Tudor (15p), 1-1 Alexandru Chipciu (45+2), 2-1 Mihai Pintilii (59), 3-1 Leandro Tatu (85)

07.12.2014: Steaua Bucureşti – CSMS Iaşi 1 – 0 (Etapa 17)
A marcat: 1-0 Łukasz Szukała (90+4)

28.05.2015: CSMS Iaşi – Steaua Bucureşti 0 – 0 (Etapa 34)
Au marcat: –

03.10.2015: CSMS Iaşi – Steaua Bucureşti 1 – 2 (Etapa 13)
Au marcat: 0-1 Alexandru Chipciu (47), 0-2 Aymen Tahar (79), 1-2 Vasile Gheorghe (90+1)

27.02.2016: Steaua Bucureşti – CSMS Iaşi 1 – 1 (Etapa 26)
Au marcat: 0-1 Bojan Golubović (25), 1-1 Nicuşor Stanciu (46)

31.08.2016: Steaua București – CSM Politehnica Iași 1 – 1 (Etapa 1)
Au marcat: 1-0 Robert Vâlceanu (20), 1-1 Lukács Bőle (42)

30.10.2016: CSM Politehnica Iași – Steaua București 0 – 2 (Etapa 14)
Au marcat: 0-1 Gabriel Tamaș (35), 0-2 Dennis Man (86)

09.08.2017: FCSB – CSM Politehnica Iași 1 – 1 (Etapa 5)
Au marcat: 0-1 Luis Carlos Almada Soares “Platini” (9), Eddy-Harlem Gnohéré (56p)