CSU CRAIOVA – ASTRA 0-1: Oltenii au ratat şansa de a egala Steaua. REZULTATE şi CLASAMENT LIGA 1

CS U Craiova a ratat pentru a 3-a oară șansa de a o egala pe Steaua în fruntea clasamentului. Oltenii au pierdut meciul de pe teren propriu cu Astra, scor 0-1. 

20 nov. 2016, 11:41
CSU CRAIOVA – ASTRA 0-1: Oltenii au ratat şansa de a egala Steaua. REZULTATE şi CLASAMENT LIGA 1

UPDATE CSU CRAIOVA – ASTRA 0-1. Echipa CS Universitatea Craiova a fost învinsă, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), de formaţia Astra Giurgiu, într-un meci din etapa a XVI-a a Ligii I şi a rămas la trei puncte în urma liderului Steaua Bucureşti.

Unicul gol al meciului a venit în minutul 26, când Cristi Săpunaru a transformat un penalty obținut de Alibec după un duel cu Kay.

În acest meci oaspeții au primit 7 cartonașe galbene, în timp ce gazdele au încasat unul singur, abia în prelungirile partidei. 

Oltenii puteau egala în prelungiri, însă șutul lui Bancu a fost respins incredibil de Silviu Lung. 

CS U Craiova are 30 de puncte și va rămâne pe locul 2 la capătul acestei etape. Astra Giurgiu ajunge la al 5-lea meci fără înfrângere și se apropie la 3 puncte de zona de play-off.

Rezultate: 
Vineri 18 noiembrie 
FC Botoșani — FC Voluntari 0-1 (0-1), Stadion Municipal — Botoșani 
A marcat: Adrian Bălan (45+1). 
Arbitru: Iulian Călin (Ștefănești/Argeș); arbitri asistenți: Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava), Miclos Istvan Nagy (Cluj-Napoca); arbitru de rezervă: Laurențiu Ionașcu (Buzău) 
Observatori: Ioan Onicaș (Zalău) — CCA, Viorel Anghelinei (Galați) — LPF

Pandurii Târgu Jiu — ACS Poli Timișoara 2-2 (1-1), Stadion Municipal — Drobeta-Turnu Severin 
Au marcat: Liviu Antal (37, 54), respectiv Alexandru Popovici (16), Cătălin Doman (60 — penalty). 
Arbitru: Marius Avram; arbitri asistenți: Iulian Radu, Vlad Bârleanu (toți din București); arbitru de rezervă: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare) 
Observatori: Zoltan Szekely (Baia Mare) — CCA, Ioan Bogdan (Arad) — LPF

Sâmbătă 19 noiembrie: 
CSM Poli Iași — ASA Târgu Mureș 0-0, Stadion Emil Alexandrescu — Iași 
Arbitru: Ionuț Coza (Cernica); arbitri asistenți: Aurel Oniță (Constanța), Sebastian Stoianov (Constanța); arbitru de rezervă: Eduard Ioniță (Constanța) 
Observatori: Costin Ioan Toma (Piatra Neamț) — CCA, Constantin Stătescu (București) — LPF

CS Concordia Chiajna — FC Steaua București 1-0 (1-0), Stadion Concordia — Chiajna 
A marcat: Neluț Roșu (23). 
Arbitru: Adrian Viorel Cojocaru (Galați); arbitri asistenți: Vasile Marinescu (București), Marius Cristian Marchidanu (Brăila); arbitru de rezervă: George Rădulescu (București) 
Observatori: Laszlo Sajtos (Sibiu) — CCA, Imilian Șerbănică (Bragadiru) — LPF

Duminică 20 noiembrie: 
CS Universitatea Craiova — AFC Astra Giurgiu 0-1 (0-1), Stadion Municipal — Drobeta-Turnu Severin 
A marcat: Cristian Săpunaru (26 — penalty). 
Arbitru: Ovidiu Hațegan (Arad); arbitri asistenți: Alexandru Cerei (Cluj-Napoca), Ciprian Florin Danșa (Oradea); arbitru de rezervă: Marian Balaci (Drobeta-Turnu Severin) 
Observatori: Nicolae Grigorescu (Timișoara) — CCA, Ion Cățoi (București) — LPF

Luni 21 noiembrie sunt programate meciurile: 
FC Viitorul Constanța — CS Gaz Metan Mediaș (Academia Hagi — Stadion Central — Ovidiu, 17,30) 
FC Dinamo București — CFR 1907 Cluj (Stadion Dinamo — București, 20,30)

Clasament:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CFR Cluj și ASA Târgu Mureș sunt penalizate cu câte 6 puncte fiecare din cauza neîndeplinirii criteriilor de licențiere. 
ACS Poli Timișoara e penalizată cu 14 puncte, 6 pentru neîndeplinirea condițiilor de licențiere și 8 pentru faptul că nu a îndeplinit baremul de puncte.

CSU CRAIOVA – ASTRA LIVE VIDEO ONLINE 2016 DIGI SPORT DOLCE SPORT LIVE STREAMING: CSU Craiova are în această etapă șansa să egaleze liderul Steaua. Craiova are 30 de puncte și golaveraj 23-15, în timp ce Steaua are 33 de puncte și golaveraj 22-11.

Oltenii sunt neînvinşi în partidele considerate pe teren propriu din 27 februarie 2016, CS U Craiova – CFR Cluj 0-1. Au urmat 12 victorii şi două remize în campionat.

După un început ezitant, giurgiuvenii sunt într-o revenire de formă, dovadă că au pierdut doar un joc din precedentele șapte disputate în Liga 1 Orange, 0-1 cu Viitorul, în rest au trei victorii şi trei rezultate de egalitate.

CSU CRAIOVA – ASTRA LIVE VIDEO ONLINE 2016 DIGI SPORT DOLCE SPORT LIVE STREAMING: 

În cazul în care se va impune în duelul cu actuala campioană, echipa antrenată de Gigi Mulţescu va completa o revenire spectaculoasă. În urmă cu doar două luni, Craiova era la 6 puncte în urma roş-albaştrilor. De atunci, gruparea din Bănie a pierdut o singură dată, chiar împotriva liderului, la capătul unei partide cu un arbitraj controversat.

Nu mă tem, pentru că noi în meciurile cu echipele din play-off nu am avut probleme. Le-am învins pe toate şi sunt sigur că la meciurile importante ne mobilizăm altfel şi câştigăm„, a declarat Adi Popa, la finalul partidei de la Chiajna, atunci când a fost întrebat despre posibilitatea ca CS U Craiova să o egaleze la puncte pe Steaua.

 CSU CRAIOVA – ASTRA LIVE VIDEO ONLINE 2016 DIGI SPORT DOLCE SPORT LIVE STREAMING

Internaţionalul stelist este contrazis de realitate. Două dintre cele trei înfrângeri suferite de vicecampioană în ultimele opt etape au fost înregistrate în faţa unor echipe aflate pe loc de play-off – CFR Cluj (1-2) şi Gaz Metan Mediaş (0-1). Mai mult decât atât, ambele eşecuri au venit pe teren propriu.

Până la meciul cu CFR Cluj, disputat pe 22 septembrie, echipa lui Laurenţiu Reghecampf nu pierduse vreun meci în Liga 1, iar câştigarea celui de-al patru titlu din ultimii cinci ani părea o formalitate. Ardelenii s-au impus însă cu 2-1 pe Arena Naţională, pentru ca după aproape o lună, pe 16 octombrie, roş-albaştrii să fie din nou învinşi acasă, de revelaţia Gaz Metan (0-1).

Înfrângerea suferită în faţa medieşenilor, urmată de semişecul de la Tg. Mureş, 1-1 cu ASA, o echipă care ar putea să se retragă din campionat, au adus primele dubii legate de supremaţia de necontestat a Stelei. Primul meci pierdut în faţa Chiajnei în istoria duelurilor directe confirmă dificultăţile pe care roş-albaştrii le-au avut recent.

Astfel, în ultimele opt etape, serie începută cu meciul împotriva lui CFR Cluj, Steaua a obţinut doar 13 puncte din 24 posibile – 4 victorii, o remiză şi 3 înfrângeri. O medie departe de pretenţiile unei echipe care are ca obiectiv titlul de campioană.

Comparativ, în aceeaşi perioadă, CS U Craiova a strâns 16 puncte, dar din şapte meciuri (al optulea este cel cu Astra, din această seară) – 5 victorii, o remiză şi o înfrângere. Interesant este faptul că seria foarte bună a oltenilor a început după un pas greşit pe teren propriu împotriva Concordiei Chiajna (1-1). Dacă echipa lui Mulţescu va câştiga azi, va ajunge la 19 puncte în 8 etape şi o va egala în fruntea clasamentului din Liga 1 pe Steaua, anulând astfel deficitul de 6 puncte de acum două luni.

Pentru noi este important să câștigăm. Ne-am întări poziția pe podium și implicit șansele de a rămâne în play-off„, a spus Mulţescu. O afirmaţie care lasă de înţeles că oltenii nu se gândesc deocamdată la titlu. Cel puţin, nu la nivel declarativ. Căpitanul Craiovei, Bogdan Vătăjelu, speră ca rezultatele pozitive să continue: „Trebuie să jucăm la fel cum am făcut-o în ultimele meciuri, dar să fim mai pragmatici și sigur vom obține victoria„.

CSU CRAIOVA – ASTRA LIVE VIDEO ONLINE 2016 DIGI SPORT DOLCE SPORT LIVE STREAMING: 

ETAPA a 16-a

vineri, 18 noiembrie

FINAL / FC Botosani – FC Voluntari 0-1 (Ad. Balan ’45+1)

Echipele de start

FC BOTOSANI: Iliev – Dimitrov, Miron, Burcă, Mușat – Cucu, Willie, Bordeianu – Roman, Herghelegiu, Astafei. Antrenor: Leo Grozavu

FC VOLUNTARI: Balauru – Filipov, Balaur, Hrvoje, Cazan – Capatana, Lazar, Cernat, Novac – Ivanovici, Balan. Antrenor: Florin Marin

FINAL / Pandurii – ACS Poli Timisoara 2-2 (Antal ’37, ’53 / Popovici ’16, Doman ’60)

Echipele de start: 

PANDURII: Stanca – Pleasca, Vasiljevici, Mrzljak, Trocan – Sanmartean, Rauta – Parcalabu, Voiculet, Antal – Hlistei.

ACS POLI: Straton – Straut, Cînu, Bocsan, Novak – Artean, Croitoru –  Barbut, Llorente, Doman – Popovici.

sambata, 19 noiembrie

FINAL / CSM Poli Iasi – ASA Tg Mures 0-0

Echipele de start: 

CSM IASI: Caparco – Voicu, Mihalache, Frasinescu, Sato – Cretu, Mitic, Chelaru – Bole, Cristea, Piccioni

ASA Tg.Mures: Mingote – Matei, Cordos, M. Constantin, Dobrosavlevici, Mendy – Morar, Iacobovici, Deaconu – Zicu, Surdu

FINAL / Concordia – FC Steaua 0-1 ( Rosu (23)

Echipele de start:

CONCORDIA: Balgradean – Koenders, Albu, Tincu, Melinte – Rosu, Costin, Cristescu – Gradinaru, Raducanu, Constantinescu

STEAUA: Nita – Ov. Popescu, Moke, Tosca, Momcilovic – Sulley, Pintilii – Enache, Boldrin, De Amorim – Popa

Duminica, 20 noiembrie

Ora 17.30 CS U Craiova – Astra. LOOK TV/PLUS, DIGI SPORT, DOLCE SPORT.

Luni, 21 noiembrie

Ora 18.00 FC Viitorul – Gaz Metan. LOOK TV/PLUS, DIGI SPORT, DOLCE SPORT.

Ora 20.30 FC Dinamo – CFR. LOOK TV/PLUS, DIGI SPORT, DOLCE SPORT