CSU CRAIOVA – DINAMO 2-2: Remiza care ajută Steaua. UPDATE: Reacţiile antrenorilor

Dinamo a remizat cu CS Universitatea Craiova, scor 2-2. Oltenii au egalat în inferioritate în minutele de prelungire.

RomaniaTV.net
22 apr. 2017, 17:29
CSU CRAIOVA – DINAMO 2-2: Remiza care ajută Steaua. UPDATE: Reacţiile antrenorilor

Echipa Dinamo Bucureşti a remizat, sâmbătă, în depasare, la Drobeta Turnu Severin, scor 2-2 (0-1), cu formaţia CS Universitatea Craiova, într-un meci din etapa a şaptea a play-off-ului Ligii I în care oltenii au reuşit egalarea în inferioritate numerică în minutul 90+2.

Golurile dinamoviştilor au fost marcate de Romera ’56 şi Nistor ’81, în timp ce pentru olteni au înscris Ivan ’13 şi Zlatinski ’90+2.

Tehnicianul echipei Dinamo, Cosmin Contra, a declarat sâmbătă seară, după meciul cu CSU Craiova, scor 2-2, la finalul căruia a avut o dispută cu jucătorul gazdelor, Hristo Zlatinski, că fotbaliştii grupării craiovene ar trebui să aibă un pic mai mult respect faţă de el. 

„Cred că cei de la Craiova trebuie să aibă un pic mai mult respect dacă nu faţă de clubul Dinamo, că văd că este o ură extraordinară, măcar faţă de mine. Eu cred că îmi învăţ jucătorii să fie respectuoşi cu toată lumea şi îmi dresc ca şi adversarii să respecte mai mult aceste lucruri. La gol a venit în faţa băncii noastre de rezerve şi ne-a înjurat un pic. Asta e. Aşa probabil se transmite de la club. Să aibă ura asta faţă de Dinamo. Le doresc ca această intensitate pe care o au când joacă împotriva lui Dinamo să o fi avut şi la celelalte meciuri, cu celelalte contracandidate din play-off”, a spus Contra la Digi Sport.

El a precizat că îl supără rezultatul, dar nu şi prestaţia elevilor săi. „Supărat de rezultat, dar nu de evoluţia băieţillor. Nu am cum să fiu supărat, îi felicit. Am avut o discuţie mai aprinsă cu ei la pauză. Cred că în seara asta meritam să câştigăm dar ne-a lipsit acea experienţă să gestionăm minutele finale. E o lecţie pe care trebuie să o învăţăm. Trebuie să tratăm mai serios fazele”, a adăugat tehnicianul. 

Contra îşi doreşte ca Dinamo să se prezinte bine şi la confruntarea următoare, cu FCSB. „Mă gândesc la următorul meci, cel cu FCSB, şi sper să ne prezentăm la fel de bine cum ne-am prezentat la ultimele patru meciuri şi să încercăm să câştigăm în faţa propriilor suporteri şi să menţinem această linie ascendentă”.

Potrivit digisport.ro, la finalul partidei de la Drobeta Turnu Severin, jucătorii celor două echipe, dar şi membrii stafurilor tehnice s-au adunat la mijlocul terenului, reproşându-şi reciproc mai multe lucruri. Zlatinski şi Cosmin Contra au avut o dispută în urma căreia bulgarul a primit al doilea cartonaş galben şi implicit pe cel roşu. 

Tehnicianul echipei CSU Craiova, Gheorghe Mulţescu, a declarat sâmbătă seară, după partida cu Dinamo, scor 2-2, că a fost „un meci nebun”, el menţionând că formaţia sa a primit goluri din cauza propriilor erori. 

„A fost un meci interesant, nebun chiar. Pe două greşeli ale noastre am primit gol. Au fost două execuţii de jucători care stăpânesc lovirea mingii”, a spus Mulţescu la Digi Sport.

Gheorghe Mulţescu a precizat că nu le poate reproşa ceva jucătorilor: „Nu pot să le reproşez, s-au luptat, au dorit…” 

El a subliniat că are probleme de lot. „Avem vreo şase jucători – şapte lipsă, iar asta se simte. Nu avem un lot cum are Steaua cu trei garnituri. Una în teren, una pe margine şi una împrumutată”.

Mulţescu a menţionat că Mateiu, eliminat pe final, l-a faultat pe Nistor deoarece a alunecat: „Mateiu mi-a zis că n-a vrut, a vrut să ia mingea pe lângă el şi i-a alunecat piciorul”.

CSU CRAIOVA DINAMO 2-2

Min. 90: Gool Craiova, 2-2, Zlatinski restabileşte egalitatea!

În minutul 81, dan Nistor aduce Dinamo în avantaj, 2-1 pentru oaspeţi!

În minutul 56, la scorul de 1-0 în favoarea oltenilor, Romera a primit o minge de la Nistor în marginea careului şi, fără să stea pe gânduri, a tras extraordinar şi a catapultat balonul sproape de vinclul porţii lui Calancea.

VIDEO: Golul marcat de Romera  

 
 
 
 
 

GOOL CRAIOVA, 1-0, a marcat Andrei Ivan, care i-a dedicat golul lui Gică Craioveanu.

La 10 puncte în spatele liderului FCSB, oltenii au 3 înfrângeri în ultimele 4 etape, dar nu au pierdut niciodată acasă cu Dinamo, de la revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc. Ultima confruntare directă din campionat a avut loc pe 19 martie, pe „Arena Naţională” şi s-a încheiat fără gol. În sezonul regulat, fiecare formație s-a impus pe propriul teren, cu 2-1.

Cea mai recentă întâlnire a avut însă loc în sferturile de finală ale Cupei României. După 0-0 în timpul regulamtar, dar și la finalul celor două reprize de prelungire, oltenii s-au calificat mai departe la loviturile de departajare. Andrei Ivan a transformat atunci penalty-ul decisiv. Pentru duelul de azi, nu va putea pe Briceag, Popov, Markovic și Burlacu, în timp ce Screciu e incert.

Cu o victorie în partida din această seară, Dinamo se poate apropia la două puncte de liderul FCSB, cel puțin până la meciul de luni al echipei lui Reghecampf cu Viitorul. Cu un singur eșec în ultimele 9 meciuri și cu 3 victorii la rând, bucureștenii pot intra în lupta pentru titlu dacă vor arăta câștiga următoarele două partide. Contra nu-i va avea la dispoziție pe accidentații Brănescu, Corbu și Bumba.

CSU CRAIOVA DINAMO LIVE VIDEO ONLINE 2017 

DIGI SPORT. LIVE STREAMING DOLCE SPORT

ECHIPELE PROBABILE:

CS U Craiova (4-3-3): Calancea – Dimitrov, Kelic, Barthe, B. Bucurică – Mateiu, Zlatinski, Bancu – Băluţă, A. Ivan, Măzărache
Antrenor: Gheorghe Mulțescu

Dinamo (4-2-3-1): Cerniauskas – Romera, Nedelcearu, Dielna, St. Filip – Mahlangu, Nistor – Hanca, Rivaldinho, Palic – Nemec
Antrenor: Cosmin Contra

Cosmin Contra, despre meciul cu CSU Craiova: „E o deplasare grea, împotriva unui adversar bun. Se știe că între cele două echipe e o rivalitate foarte mare. Îmi doresc să existe o continuitate, să avem rezultate bune în continuare. Mie mi-a plăcut întotdeauna să joc pe stadioane pline, chiar și cu un public ostil, care își protejează echipa proprie și pune presiune pe adversar.

Cei din Craiova se mobilizează mai bine împotriva lui Dinamo decât împotriva celor de la FCSB.

În Cupă, Craiova a meritat calificarea. Normal că am digerat greu eliminarea.

Eu sunt concentrat pe meciul de mâine, nu gândesc acum pe termen lung. Vom vedea ce urmează. Suntem într-o situație bună ca joc, dar ca poziție în clasament nu suntem, că suntem departe de primul loc”.

CSU Craiova – Dinamo se joacă sâmbătă, de la 20:30, în direct la Dolce Sport și LIVE cu VIDEO în timp real pe dolcesport.ro