CSU CRAIOVA – DINAMO 6-5 în Cupa României: Meci decis la loviturile de departajare

CSU CRAIOVA  a reuşit să o elimine pe DINAMO în sferturile Cupei României, la capatul loviturilor de departajare deşi a jucat din minutul 60 în inferioritate numerică.

29 mart. 2017, 21:29
CSU CRAIOVA – DINAMO 6-5 în Cupa României: Meci decis la loviturile de departajare

Echipa CS Universitatea Craiova s-a calificat în semifinalele Cupei României, după ce a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 6-5 la loviturile de departajare, formaţia Dinamo Bucureşti, în sferturile de finală ale competiţiei. Dinamo a pierdut şi finala de anul trecut a Cupei României la penaltiuri, în faţa celor de la CFR Cluj.

După 120 de minute disputate la Drobeta Turnu Severin, cele două echipe s-au aflat la egalitate, scor 0-0. În minutul 63, Băluţă (CS Universitatea Craiova) a primit al doilea cartonaş galben după ce l-a lovit cu cotul în faţă pe Filip şi a fost eliminat de arbitrul Ovidiu Haţegan.La loviturile de departajare, pentru CS Universitatea Craiova au marcat Gustavo, Briceag, Bancu, Calancea, Kelici şi Ivan, iar Screciu a ratat, în timp ce pentru Dinamo Bucureşti au înscris Hanca, Busuladzici, Nistor, St. Filip şi D. Popa.  Patrick Petre şi Danu Spătaru au ratat.

Antrenorul echipei CS Universitatea Craiova, Gheorghe Mulţescu, a declarat, miercuri, după calificarea în semifinalele Cupei României, că elevii săi au jucat cu inima şi cu sufletul, iar el a rezistat pe banca tehnică cu ajutorul pastilelor.

„Am rezistat cu pastile. Băieţii au jucat cu inima şi cu sufletul, au fost extraordinari. Am spart ghionul şi am marcat din penaltiuri, acum vor veni şi golurile din acţiune. Băluţă a luat roşu şi a făcut un meci mai slab, îl aştept să-şi ia revanşa sâmbătă. Ivan nu s-a simţit foarte bine şi de aceea nu l-am băgat între primii cinci la penaltiuri. Îmi asum responsabilitatea pentru ratarea lui Screciu, dar el mi-a zis că vrea să bată”, a spus Mulţescu la Digisport.

CSU CRAIOVA – DINAMO, lovituri de departajare

6-5, gol ANDREI IVAN, Craiova este în semifinalele Cupei Romaniei

5-5, gol Kelic

4-5, gol Daniel Popa

4-4, gol Calancea

3-4, gol Steliano Filip

3-3, ratează Screciu

3-3, gol Nistor

3-2, gol Bancu

2-2, gol Busuladzic

2-1, gol Briceag

1-1, ratează Petre

1-1, gol Gustavo

0-1, gol Hanca


CSU CRAIOVA – DINAMO LIVE VIDEO ONLINE 2017 PRO TV. LIVE STREAMING DIGI SPORT. La şapte ani de când trecea de Universitatea Craiova tot în sferturile Cupei, Dinamo se duelează cu CS U la Drobeta Turnu Severin. Au trecut cinci ani de la ultima Cupă câştigată de „câini”, care au pierdut sezonul trecut finala cu CFR Cluj, după lovituri de departajare. 

Antrenorul Cosmin Contra i-a învins pe clujeni în ultimul act din 2013, când se afla pe banca Petrolului şi şi-a trecut în palmares singurul trofeu ca tehnician.

Nu ştiu dacă mă ajută această experienţă. Mi-ar plăcea să repet acea performanţă cu Petrolul aici, la Dinamo, dar nu va fi uşor pentru că Craiova e o echipă foarte periculoasă, joacă un fotbal de atac, un fotbal total„, a prefaţat Contra sfertul din Cupa României.După duelul din Cupă, „câinii” au un nou derby cu Steaua, în etapa a treia din play-off.

Nu ne gândim la Steaua, ne aşteaptă un meci greu cu Craiova, i-am întâlnit, au jucat foarte bine, mergem să câştigăm şi să mergem mai departe în Cupa României. Nu e derby, dar e meci foarte greu„, a spus Daniel Popa, completat de May Mahlangu: „Ne-am pregătit foarte bine, abia aşteptăm să jucăm cu Craiova. Ştim că este o echipă bună, cu jucători valoroşi, dar şi noi suntem pregătiţi să luptăm şi să scoatem un rezultat bun„.

ECHIPELE PROBABILE

CS U Craiova: Calancea – Dimitrov, Popov, Kelic, Bucurică – Zlatinski, Screciu, Băluță – Ivan, Gustavo, Măzărache. Antrenor: Gheorghe Mulţescu.

Dinamo: Cerniauskas – Romera, Nedelcearu, M. Popescu, Filip – Nistor, Busuladzic, Palic – Hanca, Rivaldinho, Bumba. Antrenor: Cosmin Contra.

Partida care se joacă la Severin va fi condusă la centru de Ovidiu Hațegan, cel mai bine cotat arbitru român al momentului. 

Ovidiu Hațegan a condus 4 meciuri din actuala ediție a Champions League. Trei dintre ele în grupe, iar unul în optimile de finală.

DINAMO – CSU CRAIOVA 0-0: Zero pe toată linia în play-off

Dinamo și CSU Craiova sunt blocate în play-off: niciun gol marcat, niciun gol primit după două partide disputate.

Fanii dinamovişti au afişat, duminică seară, la meciul cu echipa CSU Craiova, din etapa a doua a play-off-ului Ligii I, mai multe bannere cu mesajul: „Vrem stadion fără pistă”, ei dorind ca după reconstrucţie arena din Şoseaua Ştefan cel Mare să nu mai aibă pistă de atletism. Şi jucătorii dinamovişti au intrat pe teren cu un banner cu acelaşi mesaj.

Înainte de startul partidei de pe Arena Naţională,  la peluză şi la cele două tribune s-au afişat cel puţin 20 de bannere cu mesajul „Vrem stadion fără pistă”, iar fanii au scandat: „Vrem stadion”. Bannerele au fost afişate apoi de jur împrejurul tribunelor şi peluzei.

După desemnarea Bucureştiului drept una dintre cele 13 oraşe gazdă ale Campionatului European din 2020, România s-a angajat să modernizeze patru arene din Bucureşti, Dinamo, Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf, pe care ar urma să aibă loc antrenamentele echipelor vizitatoare. Dintre cele patru arene, doar Dinamo ar urma să aibă pistă. Conform Legii Sportului, bazele şi instalaţiile sportive primite spre administrare şi folosinţă sunt considerate patrimoniu sportiv şi nu îşi vor schimba destinaţia sportivă fără aprobarea Ministerului Tineretului şi Sportului, iar schimbarea destinaţiei se poate face doar prin hotărâre de Guvern.

Dintre cele patru stadioane aflate în programul de reconstrucţie în vederea organizării Euro 2020, arena Arcul de Triumf este în faza cea mai avansată, urmând să înceapă lucrările în vara acestui an. Arenele Steaua şi Rapid se află în faza de obţinere a autorizaţiilor de construire.

FRF a anunţat, săptămâna trecută, că eliberarea de sarcini a terenului pe care se află Stadionul Dinamo trebuie făcută până la 31 martie, în caz contrar arena din Şoseaua Ştefan cel Mare nu va fi reconstruită. Conducerea Clubului Sportiv Dinamo, care are în folosinţă stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare, s-a întâlnit miercuri cu un reprezentant al CS FC Dinamo, urmând ca la începutul săptămânii viitoare să discute cu Nicolae Badea. În cazul în care terenul pe care ar trebui să fie reconstruit stadionul Dinamo ar fi degrevat de sarcini prin ruperea contractului, la finalizarea lucrărilor AFC Dinamo, asociaţia condusă de Badea, ar putea încheia un nou act de asociere, în baza hotărârii de guvern din 2002, aflată în vigoare.

DINAMO: Penedo – Romera, Nedelcearu, M. Popescu, St.Filip – Nistor, Busuladzic, Palic – Hanca, Nemec, Bumba.

CSU CRAIOVA: Calancea – Dimitrov, Barthe, Popov, Bancu – Zlatinski, Screciu, Băluță – Gustavo, A. Ivan, Măzărache.

Dinamo o va întâlni pe CS U Craiova, în a doua etapă a play-off-ului Ligii 1, duminică, de la 20:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1, Dolce Sport 1, Look tv.

De la revenirea Craiovei pe prima scenă, cele două s-au întâlnit de șase ori în campionat, de două ori s-au impus bucureştenii, de două ori oltenii, iar alte două jocuri s-au terminat la egalitate.

Cosmin Contra vs Gigi Mulţescu: 3 jocuri – o victorie Contra – două remize.

clas


Ambele echipe au nevoie de victorie în partida care va avea loc pe Arena Națională, pentru a nu pierde contactul cu liderul Viitorul. Deși se află pe ultimul loc în play-off, la un punct în urma Craiovei, Dinamo are prima șansă.

Pe lângă avantajul terenului ”propriu”, ”câinii” au un plus în fața oltenilor și datorită faptului că au câștigat ultima confruntare directă din sezonul regulat, 2-1, tot pe Arena Națională. Respectiva confruntare a fost a doua cu Cosmin Contra pe bancă, antrenor care n-a pierdut încă niciun joc cu ”alb-roșii”.

Dacă Dinamo se află pe 6, în play-off, în acest moment, cu 22 de puncte, CS U Craiova se regăsește pe 4, cu un punct mai mult decât ”câinii” și la șapte în urma primei clasate, Viitorul.

Echipele probabile:

Dinamo: Penedo – Romera, Nedelcearu, Dielna, Filip – Busuladzic, Nistor – Hanca, Palic, Bumba – Nemec.

Craiova: Calancea – Dimitrov, Kelic, Barthe, Bucurică – Screciu, Mateiu, Băluță – Gustavo, Ivan, Bancu.

De la revenirea Craiovei pe prima scenă, cele două s-au întâlnit de șase ori în campionat, de două ori s-au impus bucureştenii, de două ori oltenii, iar alte două jocuri s-au terminat la egalitate.

Cosmin Contra vs Gigi Mulţescu: 3 jocuri – o victorie Contra – două remize.

 

clas


In prima etapa a play-off-ului, cele doua echipe au obtinut cate un punct, dupa ce au terminat cu acelasi scor, 0-0, partidele disputate. Formatia lui Cosmin Contra a remizat cu Viitorul, in timp ce Craiova a facut egal cu Astra Giurgiu.

In turul sezonului regulat, Craiova a invins cu scorul de 2-1, iar in retur, „cainii” au obtinut revansa cu acelasi scor, 2-1, pe teren propriu.

Dinamo se afla acum pe ultimul loc in play-off, cu 22 de puncte, in timp ce elevii lui Gheorghe Multescu au cu un punct mai mult si se situeaza pe locul 5.

Meciul cu CS Universitatea Craiova este o finală pentru Dinamo, dacă echipa bucureșteană vrea să încheie campionatul în primele două locuri, a estimat într-o conferință de presă antrenorul Cosmin Contra, înaintea partidei din etapa a 2-a a play-off-ului Ligii I de fotbal.

„Este un meci foarte important pentru noi. După egalul obținut pe terenul liderului, avem nevoie de cele trei puncte. Pentru noi este o finală dacă vrem să rămânem în cursa pentru cele două locuri care ne dau șansa să jucăm în Liga Campionilor. Mâine e un meci crucial pentru noi și cred că și pentru Craiova. E o finală, cum sunt toate în play-off. Jucăm cu suporterii lângă noi și sperăm să câștigăm acest meci. Nu va fi ușor, Craiova e o echipă extraordinară, o echipă care joacă un fotbal plăcut, cu o viteză de joc foarte buna si trebuie sa fim foarte concentrați, foarte atenți dacă vrem să câștigăm acest meci”, a subliniat Contra, citat de site-ul clubului.

„E prima dată când sunt în situația de a juca în play-off și adevărul este că sunt meciuri interesante. Sunt finale, atât în play-off, cât și în play-out se joacă până la ultima picătură de energie și asta face ca meciurile să fie mai interesante. Orice punct sau puncte pierdute îți ia din șansele de a lupta pentru câștigarea campionatului sau accederea în Liga Campionilor. Sunt sigur că și domnul Mulțescu, la experiența pe care o are, va pregăti foarte bine jocul și sper să fie un meci la fel de intens și interesant ca ultimul duel disputat în campionat”, a adăugat antrenorul dinamovist.

„Se pot întâmpla multe în cele nouă etape rămase din play-off. Trebuie să ai o constanță bună în rezultate. Din păcate, nu depindem doar de noi, depindem și de celelalte rezultate. Dacă vrem să fim acolo în față, să luptăm pentru câștigarea campionatului, trebuie să facem mai puțini pași greșiți decât celelalte echipe care sunt în fața noastră. Să fii campion e totdeauna mult mai bine decât să fii pe locul doi. Dar vom vedea cum va fi, vom lua fiecare meci în parte”, a spus Contra.

„Eu nu am fost aici să antrenez cum au pregătit ceilalți antrenori, să ajungă la vârful de formă în play-off. Eu trebuie să mă mulțumesc să încerc să ne prezentam cât mai bine din toate punctele de vedere. Încercăm să ajungem la nivelul lor. Plecăm cu un dezavantaj. Nu e frumos să plecăm cu acest dezavantaj, dar ne luptăm cu toate echipele ele, nu-i nicio problemă, le vom pune probleme. Dinamo va încerca să câștige fiecare meci în parte și va avea posibilitatea să câștige împotriva oricărui adversar”, a continuat el.

Tehnicianul s-a referit și la problemele de lot: „Se pare că Dielna va reintra în lotul pentru meciul cu Craiova, în rest May, Maric și Brănescu rămân accidentați. Patrick Petre este de două zile cu febră, la pat, nu s-a antrenat”.

Contra a vorbit de asemenea despre contractul său și despre familie: „Vor fi discuții și vom vedea ce se va întâmpla. Să câștigam noi mâine și vedem. E o situație foarte dificilă, familia este în Spania. Cred că lumea nu își dă seama de sacrificiile făcute când ai doi copii aproape adolescenți și nu poți să fii cu ei când ar trebui să fii cu ei. Am pierdut luni bune cât am fost în China. Am pierdut luni bune sau ani cât am fost la Petrolul. E greu pentru că după aia își iau zborul și îi voi vedea mai puțin”.