CSU CRAIOVA – FCSB 2-5 şi Steaua detronează CFR Cluj din fruntea Ligii 1

CSU CRAIOVA - FCSB 2-5 şi FCSB a revenit pe primul loc în Liga 1 după o pauză mai mare de trei luni.

29 oct. 2017, 09:17
CSU CRAIOVA – FCSB 2-5 şi Steaua detronează CFR Cluj din fruntea Ligii 1

Craiova – FCSB 2-5. Echipa lui Nicolae Dică a revenit pe locul unu în Liga 1, după mai mult de trei luni, în care a disputat 14 meciuri în competiția internă.

Astfel, FCSB fusese ultima oară pe prima poziție a ierarhiei după etapa a doua, pe 21 iulie, atunci când a detronat-o pe rivala Dinamo.

Au urmat apoi trei etape consecutive în care surpriza Botoșani a condus ostilitățile, înainte ca CFR-ul lui Dan Petrescu să fie prima, în etapa a șasea.

De atunci, ardelenii au condus autoritar, dar punctele pierdute în ultimele trei meciuri au ajutat-o pe FCSB să urce pe primul loc.

În cele 14 meciuri disputate în această perioadă, FCSB a înregistrat opt victorii, cinci egaluri și o înfrângere.

În acest moment, FCSB e pe primul loc, cu 35 de puncte, urmată de CFR (34 de puncte) și Craiova (32 de puncte).


CSU CRAIOVA – FCSB (STEAUA) : 2-5

Min. 83: CSU CRAIOVA – FCSB 2-5, marchează şi Florinel Coman.

Min. 72: 2-4, Craiova reduce iar din diferenţă.

Min. 69: 1-4, Budescu înscrie din pasa lui Alibec.

Min. 65: Craiova reduce din,diferenţă, 1-3.
Min. 62. GOOOOL FCSB! Florin Tănase duce scorul la 3-0

Min. 34: Teixeira înscrie cu latul din careu după o pasă excelentă a lui Momcilovic.

MIN. 1 GOOOOL Steaua! Gnohere a deschis scorul în secunda 44, din pasa lui Tănase. Francezul a finalizat cu un șut din prima, din centrul careului, după o cursă pe stânga purtată de căpitanul bucureștenilor.

 

Derby-ul etapei a 16-a din Liga 1 se joacă la Severin, acolo unde CS U Craiova va primi vizita vicecampioanei FCSB, de la ora 20:45, ÎN DIRECT LA RomaniaTV.net

Echipele de start:

CS U Craiova: Calancea – Datkovici, Kelici, Ferreira – Martici, Screciu, Mateiu, Bancu  – Gustavo, Băluță, Mitriță.

FCSB: Niță – Enache, Larie, Bălașa, Momcilovici – Nedelcu, Ov. Popescu – Teixeira, Budescu, Fl. Tănase – Gnohere

Fiecare confruntare dintre olteni și bucureșteni a fost cu scântei și partida din această seară nu va face excepție. Mai ales dacă ținem cont că ambele formații sunt în acest sezon în lupta pentru titlu. Dacă CFR nu reușește să câștige cu Gaz Metan, în primul meci al zilei, învingătoare derby-ului de la Severin va urca pe prima poziție a clasamentului.

Înainte de meciurile din etapa a 16-a, CFR are 33 de puncte în timp ce FCSB și Craiova sunt la egalitate, cu câte 32. Cele două combatante au linii de clasament identice, trupa lui Nicolae Dică având însă un golaveraj mai bun.

De la revenirea fotbalului craiovean pe prima scenă din 2014, CS U Craiova şi FCSB s-au duelat de nouă ori în campionat, de șapte ori s-au impus bucureştenii, iar două jocuri s-au încheiat la egalitate. În tur, pe Arena Națională, cele două formații au remizat, 1-1.

ECHIPELE PROBABILE:

CS U Craiova (3-4-3): Calancea – Kelic, Datkovic, Tiago Ferreira – Martic, Zlatinski, Screciu, Bancu – Gustavo, Băluță, Mitriță
Antrenor: Devis Mangia

FCSB (4-2-3-1): Niță – Enache, Bălașa, Momcilovic, Junior Morais – Nedelcu, Ov. Popescu – Teixeira, Budescu, Fl. Tănase – Gnohere
Antrenor: Nicolae Dică

 CSU CRAIOVA – FCSB (STEAUA) LIVE VIDEO ONLINE 2017 DIGI SPORT. LIVE STREAMING TELEKOM DOLCE SPORT: Vicecampioana o domină copios pe Craiova la momentele statice: a marcat de peste 5 ori mai multe goluri şi a încasat de 3 ori mai puţine.

CSU Craiova şi FCSB au fix aceeaşi linie de clasament, care are ca rezultat acelaşi număr de puncte. Diferenţa majoră constă însă la un parametru extrem de important în desfăşurarea unei partide: fazele fixe. Elevii lui Dică stau formidabil. Atât ofensiv, cât şi defensiv.

30% DIFERENŢĂ

Pe parcursul celor 15 etape, roş-albaştrii au înscris din momente statice ale jocului nu mai puţin de 11 goluri. Ceea ce înseamnă un procentaj de aproape 40% din totalul golurilor marcate în Liga 1 de vicecampioană. Craiova e la distanţă uriaşă de nivelul Stelei. A marcat numai două goluri din faze fixe, iar procentul e aproape neînsemnat, sub 10%! O explicaţie poate fi faptul că oamenii de atac ai oltenilor sunt extrem de mici de statură, toţi cei 3 din faţă, Gustavo, Băluţă şi Mitriţă, având sub 1,70 metri!

Şi în defensivă, FCSB se apără mai bine! A primit un singur gol din fază fixă, în derby-ul cu CFR, şi cum echipa a încasat în total 8 goluri, rezultă că doar 12,% din mingile scoase din plasă au venit după faze fixe. Craiova lui Mangia, care propune un sistem cu 3 fundaşi centrali, a primit 3 goluri după astfel de faze, ceea ce înseamnă 25% din totalul celor încasate.

Noua perlă a FCSB-ului a fost aproape de Bundesliga. „Idolul meu e Sânmărtean”

Ianis Stoica, la doar 14 ani, 10 luni și 23 de zile, a devenit unul dintre cei mai tineri debutanți din istoria fotbalului românesc și cel mai tânăr marcator din istoria celor de la FCSB, după reușita din duelul de cupă cu Sănătatea Cluj.

 CSU CRAIOVA – FCSB (STEAUA) LIVE VIDEO ONLINE 2017 DIGI SPORT. LIVE STREAMING TELEKOM DOLCE SPORT: 

Invitat în cadrul emisiunii Digi Sport Matinal, Pompiliu Stoica, tatăl lui Ianis și el fost jucător în tricoul roș-albaștrilor, a povestit cum a făcut fiul său primii pași în fotbal, dar și despre oferta pe care acesta a avut-o de la un club din Bundesliga.

„El iubește fotblaul. A început la Petrolul. A învățat foarte multe acolo și apoi a făcut foarte bine toți pașii pe care i-a urmat. Nu a ars etapele. La 3 ani, când am fost cu el la un magazin de articole sportive, primul lucru pe care l-a ales a fost o minge din burete. Și acum o mai am acasă. De atunci jucăm încontinuu fotbal. Și acu, dacă vine după meci mai facem un tenis cu piciorul, în familie. Am fost în Germania, la o echipă din Bundesliga, urmând ca ulterior să aflu despre proiectul celor de la academia Stelei. Am fost încântat și lui i-a plăcut foarte mult așa că ne-am urcat în primul avion și ne-am întors” a declarat Pompilui Stoica.

 CSU CRAIOVA – FCSB (STEAUA) LIVE VIDEO ONLINE 2017 DIGI SPORT. LIVE STREAMING TELEKOM DOLCE SPORT: 

 

Fost coleg cu Nicolae Dică la Steaua, fostul jucător de bandă stângă a precizat că nu legătura dintre el și antrenorul FCSB-ului a facilitat debutul fiului său la echipa patronată de Gigi becali. Stoica junior a fost rezervă în partida cu Sănătatea Cluj și-a făcut debutul în minutul 60, când l-a înlocuit pe Golofca. El a devenit, la 14 ani, cel mai tânăr jucător din istoria vicecampioanei

„Îi faci un mare rău copilului dacă intervii pe lângă antrenor pentru că atunci când intră pe teren, el trebuie să arate. Eu nu am vorbit cu Dică decât după meci, atunci când eu l-am felicitat și el pe mine. Eu n-am știut de la el, ci de la un reprezentat al clublului, de la academie, că Ianis e convocat la echipa mare” a mai adăugat Stoica.

Colegii de la Digi Sport Matinal au prezentat și un material cu Ianis din 2014, atunci când acesta era la Petrolul. Idolul lui Stoica junior la acea vreme era un jucător al roș-albaștrilor.

„Tati a jucat fotbal la un nivel mare și îmi place să joc fotbal sau să schimb pase cu el pentru că mă învață foarte multe lucruri. Tot timpul când eram mai mic îl aplaudam și strigam în picioare. Îmi place foarte mult să joc la Steaua dar și la Petrolul pentru că aici am învățat ce e ală fotbalul de la 5-6 ani. Steaua joacă în Europa League și e cea mai bună echipă din România. Idolul meu e Sânmărtean, care e și cel mai bun jucător din România”preciza Ianis pentru Look TV.

 

Arbitrul Istvan Kovacs va conduce la centru meciul CS Universitatea Craiova – FCSB, care se va disputa, duminică, de la ora 20.45, ÎN DIRECT pe Telekom Sport 1. Kovacs va fi ajutat de Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene, iar rezervă va fi Andrei Antonie. Observatori vor fi Corneliu Fecioru şi Ioan Mironaş.

Nu doar numele pe care le poartă cele două formaţii dau o puternică însemnătate acestei partide, programate la Drobeta-Turnu Severin, ci şi forma lor din ultima perioadă. CSU Craiova are o serie de patru victorii consecutive: 2-0 cu ACS Poli Timişoara, 2-1 cu CSM Poli Iaşi, 2-1 cu Concordia Chiajna şi 2-0 cu Sepsi Sfântu Gheorghe în Cupa României. De partea cealaltă FCSB vine după două meciuri in care a marcat de 13 ori: 7-0 cu Timişoara şi 6-1 cu Sănătatea Cluj în şaisprezecimile Cupei României.

LIVE VIDEO CSU Craiova – FCSB. Parcurs aproape perfect în ultimele 10 meciuri

De-a lungul ultimelor zece meciuri, Craiova şi Steaua au bilanţuri apropiate. În tot acest timp, trupa lui Nicolae Dică a inregistrat opt victorii şi două remize, în timp ce oltenii au sapte victorii, doua remize şi o înfrângere. Din aceste zece meciuri, FCSB a disputat două şi în UEFA Europa League: 2-1 cu Hapoel Beer Sheva si acelasi scor cu FC Lugano. O altă comparaţie destul de interesantă între cele două formaţii este cea a meciurilor disputate ”acasă” şi ”afară”. Mai exact, FCSB are evoluţii mai bune pe teren străin, decât are Craiova pe propriul teren. Mai exact, FCSB a castigat de patru ori şi a remizat o dată în ultimele cinci deplasări, în vreme ce Craiova a înregistrat trei remize şi doua victorii la Turnu Severin.

De când Universitatea Craiova a devenit CSU Craiova, oltenii nu au câştigat niciodată împotriva Stelei. Din 2014 şi până în prezent s-au disputat zece meciuri directe. De opt ori s-a impus FCSB, iar restul meciurilor s-au terminat la egalitate, inclusiv confruntarea din turul campionatului. 

LIVE VIDEO CSU Craiova – FCSB. Trei probleme pentru Dică

Nicolae Dică nu poate conta pe trei fotbalişti înainte de confruntarea de la Severin: Romario Benzar, Bogdan Planic şi Mihai Pintilii: „Romario Benzar şi Pintilii nu vor începe meciul cu CSU Craiova. Pintilii, dacă va face deplasarea, poate va intra pe final. Planici are şi el probleme şi nu cred că staff-ul medical îl va recupera pentru meciul cu CSU Craiova. Acum, noi considerăm meciul cu Craiova ca fiind partida sezonului. CSU Craiova are şanse la câştigarea campionatului”, a spus Mihai Stoica.

LIVE VIDEO CSU Craiova – FCSB. Tactică, sau fapt concret?

Cu trei zile înainte de meciul direct, patronul lui CSU Craiova, Mihai Rotaru a lansat zvonul conform căruia CSU Craiova va intra în cursa pentru transferul lui Adam Nemec, jucător dorit insistent de Steaua. Încă nu ştim dacă este un fapt concret sau doar o tehnică de a-i enerva pe stelişti. Cert este că au apărut şi date financiare. Astfel, CSU Craiova i-ar oferi slovacului un salariu cu 2.000 de euro mai mult ca FCSB, asta însemnând 17.000 de euro. În plus de asta, oltenii i-ar da mai mulţi bani şi la prima de instalare!

Craiova-FCSB LIVE VIDEO. Patronul a mers în cantonament şi le-a spus jucătorilor ce PRIME vor încasa!

CSU Craiova o întâlneşte diseară, de la ora 20:45, în direct pe Telekom Sport 1, pe FCSB, în cel mai important meci al etapei cu numărul 16. Pentru a-i stimula pe jucători, patronul Mihai Rotaru, le-a dezvăluit oltenilor câţi bani pot încasa, în funcţie de locul ocupat în clasament!

 

Patronul lui CSU Craiova, Mihai Rotaru a fost în cantonamentul oltenilor şi le-a spefificat banii pe care vor urma să-i încaseze. Astfel, conform Fanatik, dacă alb-albaştrii termină play-off-ul pe locurile 5-6, atunci fiecare jucător la primi 100 de euro pentru fiecare punct făcut de echipă în campionatul regulat şi 100 de euro pentru punctele din play-off (nu se ia în cont înjumătăţirea punctelor). Premierea creşte cu câte 100 de euro pentru fiecare loc urcat în clasament şi poate ajunge până la 500 de euro pentru fiecare punct, în cazul în care CSU Craiova câştigă titlul.

35.000 de euro ar putea încasa un titular al Craiovei, dacă trupa lui Devis Mangia are acelaşi parcurs ca Viitorul Constanţa, în sezonul precedent!