CTP: Dacă aceste comisii ar fi ajuns la concluzia plagiatului, Ponta nu şi-ar fi dat demisia

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat miercuri, la România TV, că el consideră în continuare că teza de doctorat a premierului Victor Ponta este un plagiat, şi că acest lucru este evident. Declaraţiile au fost făcute în contextul în care Consiliul de Etică a verificat teza de doctorat a premierului şi a ajuns la concluzia că nu este plagiată.

RomaniaTV.net
19 iul. 2012, 13:56
CTP: Dacă aceste comisii ar fi ajuns la concluzia plagiatului, Ponta nu şi-ar fi dat demisia

„Încărcătura politică uriaşă din clipa aceasta pe acest doctorat al primului ministru Ponta distorsionează lucrurile. Nu se poate judeca pe criterii raţionale. Nu este vorba de nu ştiu ce filosofie, o mare tehnicitate juridică, ştiinţifică. Eu mi-am spus părerea în calitate de doctor, cetăţean şi fiinţă raţională. Ce este acolo în teza domnului Ponta este un pagiat, este un lucru evident”, a declarat jurnalistul Cristian Tudor Popescu pentru România TV.

Acesta a mai precizat că în eventualitatea în care Comisia de Etică ar fi considerat lucrarea lui Victor Ponta un plagiat, acesta nu şi-ar fi dat demisia din funcţia de premier.

„Victor Ponta este premierul României, nu ţine mult la titlul de doctor, dar ţine la titlul de premier şi dacă aceste comisii ar fi ajuns la concluzia plagiatului, domnul Ponta nu şi-ar fi dat demisia, ar fi renunţat la titlul de doctor. Nu putem trage decât o singură concluzie: România nu este nici Ungaria şi nici Germania. Două lucruri am spus şi le repet: că plagiatul este evident şi că nu va avea prea mare influenţă asupra electoratului din România. Este o problemă complicată, dar fără efect notabil”, a mai declarat Cristian Tudor Popescu.