Cu maşina de raliuri pe zăpadă, la minus 20 de grade. Derapaje controlate cu Simone Tempestini VIDEO

Campion mondial de juniori în 2016, Simone Tempestini a efectuat zilele trecute, pe dealurile din jurul Clujului, testele oficiale pentru Raliul Monte Carlo, cel mai celebru raliu din lume.

10 ian. 2017, 08:01
Cu maşina de raliuri pe zăpadă, la minus 20 de grade. Derapaje controlate cu Simone Tempestini VIDEO

Devenit cetățean român cu acte la finalul anului trecut, italianul de 22 ani va concura în premieră în Campionatul Mondial peste 2 săptămâni din noua postură. Dublul campion national al Romaniei a testat prin nămeții de la Cluj modelul Citroen DS3 R5 (vârful de gamă tehnologică al producătorului francez), bolid cu care va concura anul acesta pe plan internațional.

Bijuteria pe 4 roți este primită cadou pentru titlul mondial de juniori din 2016, iar Simone va concura pentru România în 2017 pe acest model în 6 etape din WRC 2 (eșalonul doi din Campionatul Mondial de seniori).

Până la debutul în WRC 2 (6-9 aprilie Franța), Tempestini va concura alături de crema pilotajului mondial la Raliul Monte Carlo 2017 (prima etapă din Campionatul Mondial de seniori) pentru a se acomoda cu noua sa mașină.

Raliul Monte Carlo 2017 va aduna la start 116 echipaje din întreaga lume. Evenimentul se organizează încă din 1911. Ultimele trei ediții au fost câștigate de cvadruplul campion mondial Sebastian Ogier.