Culmea condamnărilor. Un an de ÎNCHISOARE pentru că a vrut să asiste la un meci de volei

O tânără iraniancă, Ghoncheh Ghavami, arestată în urmă cu câteva luni la Teheran, pentru că a dorit să vadă pe viu un meci de volei masculin, a fost condamnată la un an de închisoare, pentru "propagandă împotriva regimului".

02 nov. 2014, 14:16
Culmea condamnărilor. Un an de ÎNCHISOARE pentru că a vrut să asiste la un meci de volei

Ghoncheh Ghavami are 25 de ani şi a fost arestată în timp ce participa la o adunare a femeilor care doreau să asiste la um meci de volei programat la teheran, în Liga Mondială, între naţionalele Iranului şi Italiei. Eliberată după câteva ore, tânăra a fost din nou arestat câteva zile mai târziu.

Duminică, avocatul său a dezvăluit verdictul judecătorilor, anunţând că Ghoncheh Ghavami a fost condamnată la un an de închisoare.

Ţinută deja în detenţie timp de 126 de zile, Ghoncheh Ghavami a făcut greva foamei timp de două săptămâni, în luna octombrie, iar familia sa a lansat o amplă campanie pe Facebook, pentru eliberarea sa.

La aflarea verdictului, duminică, mai multe oragnizaţii internaţionale au luat atitudine, inclusiv Amnesty International, calificându-l drept îngrozitor.

În Iran este interzis accesul femeilor şi la meciurile de fotbal, autorităţile anunţând că astfel femeile sunt protejate de limbajul obscen al bărbaţilor.