CULMEA IRONIEI! Călin Popescu Tăriceanu şi-a lansat alternativa PNL-PDL în sala BLAGA

Călin Popescu Tăriceanu şi-a lansat, joi, alternativa la PNL-PDL, "Grupul de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale", în Sala "Blaga" a unui hotel din nordul Capitalei. La eveniment au venit mai mulţi parlamentari ai PNL, dar şi foştii miniştri Daniel Chiţoiu,  Radu Stroe şi Andrei Gerea.

RomaniaTV.net
12 iun. 2014, 12:34
CULMEA IRONIEI! Călin Popescu Tăriceanu şi-a lansat alternativa PNL-PDL în sala BLAGA

Opozant al fuziunii PNL-PDL, Călin Popescu Tăriceanu  a lansat Grupul de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale într-o sală a unui hotel care, în mod ironic, poartă numele liderului PDL, Vasile Blaga şi are scaune portocalii.

Tăriceanu RUPE PNL: 15 parlamentari merg în ONG-ul şefului Senatului. NUME-SURPRIZĂ, pe listă

Evenimentul a fost deschis de fostul ministru al Culturii, Daniel Barbu. „Suntem aici dintr-o dezamăgire. Putem fi încă liberali în PNL astăzi. Suntem aici dintr-un motiv de conştiinţă. Ceea ce s-a întâmplat în PNL ne-a tulburat”, a spus Barbu.

În luna martie, Călin Popescu Tăriceanu anunţa că îşi va lansa un nou partid – Partidul Reformator Liberal, dar a abandonat ideea. În luna mai, a depus o adeziune de reînscriere în PNL în organizaţia Satu Mare, dar conducerea PNL a considerat că această cerere nu a fost statutară.

Călin Popescu Tăriceanu declara, săptămâna trecută, că poartă discuţii cu liberalii nemulţumiţi de proiectul fuziunii PNL cu PD şi nu excludea varianta formării unui nou partid politic care să reprezinte pe viitor liberalismul în România.