Culori pe care nu ar trebui să le porţi niciodată la prima întâlnire

Să te pregătești pentru prima întâlnire este și dificil, dar și emoționant. Nu știi ce alegeri să faci, cu ce să te îmbraci, cum să te machiezi, unde să mergeți, iar lista de griji poate continua la infinit.

19 oct. 2017, 18:24
Culori pe care nu ar trebui să le porţi niciodată la prima întâlnire

Pe baza psihologiei culorilor și a unor cercetări realizate de-a lungul anilor, s-a descoperit că oamenii răspund diferit din punct de vedere emoțional la fiecare culoare. Efectele pe care culorile le au asupra emoțiilor noastre pot fi profunde. De multe ori asociem o anumită culoare cu unele emoții fără să realizăm. De aceea, culorile pe care le porți la prima întâlnire au o importanță majoră. Iar unele dintre ele nu sunt deloc recomandate. Iată ce culori nu ar trebui să porți la prima întâlnire, potrivit cheatsheet.com.

Galben. Este o culoare luminoasă și veselă, asociată de cei mai mulți oameni cu bucuria, dar nu este o alegere bună pentru o întâlnire romantică. Galbenul atrage imediat atenția, de aceea este folosit intens în reclame și promovare. Este și unul dintre motivele pentru care taxiurile sunt de obicei galbene. Deși este o culoare veselă, ce inspiră optimism, galbenul nu este considerat a fi o culoare romantică. De fapt, este asociată de oameni cu egoismul sau trădarea, potrivit expertului în brandig și psihologia culorii, Jill Morton.

Portocaliu. În cadrul unui studiu realizat de cercetătorul Joe Hallock, de la Universitatea din Washington, s-a descoperit faptul că portocaliul a fost desemnată culoarea cel mai puțin apreciată atât de bărbați, cât și de femei. 30% dintre femei și 33% dintre bărbați au declarat că detestă această culoare. Mai mult decât atât, participanții la studiu au asociat portocaliul cu a fi ieftin sau lipsit de valoare. În cadrul unui alt studiu, realizat în anul 1951, oamenii au spus că portocaliul este „distractiv”. Hallock este de părere că această diferență ar putea avea legătură cu demodarea culorii, având în vedere că celălalt studiu a fost realizat în urmă cu peste 60 de ani, dar și cu faptul că oamenii percep culorile în funcție de context. De exemplu, o cameră decorată cu portocaliu poate fi interesantă și originală, în timp ce o ținută portocalie nu este la fel de apreciată.

Maro. Maroul nu este una dintre cele mai populare culori când vine vorba de întâlniri sau intreviuri pentru un job. Un sondaj a arătat că numai 1% dintre femei și 4% dintre bărbați ar purta maro la prima întâlnire. De fapt, culoarea maro s-a numărat printre cele mai detestate culori, după portocaliu. 20% dintre femei și 27% dintre bărbați au declarat că nu le place culoarea maro. Cercetătoarea Judy Scott-Kemmis susține că maroul reprezintă stabilitatea, dar este asociată cu lipsa spontaneității.

Citeşte şi Limbajul trupului: trei semnale că nu e interesată de tine