Culorile primăverii 2014: Cum să aducem veselia şi optimismul în casa noastră prin culori FOTO

Pantone Color Institute, autoritatea mondială în domeniul culorilor, a ales nuanţele ce ne vor încânta privirile în această primăvară.

06 apr. 2014, 14:07

Pentru sezonul primăvară 2014, designerii au alăturat culorilor pastelate nuanţe puternice pentru a crea un echilibru colorat. Paleta este inspirată de florile primăverii, de călătorii şi de femeile puternice şi încrezătoare. Astfel, designerii folosesc aceste culori pentru a aduce prospeţime şi pentru a provoca „înţelepciunea convenţională”, arată Pantone pe site-ul oficial.

„În acest sezon, consumatorii caută o stare gânditoare, emoţională şi un echilibru artistic. În timp ce această nevoie pentru stabilitate este reflectată în compoziţia paletei, culorile individuale ne permit să experimentăm noi combinaţii”, a declarat Leatrice Eiseman, executive director al Pantone Color Institute.

Trei culori pastelate se află la baza paletei şi, întrucât se găsesc în natură, pot fi combinate în mod creativ cu orice altă culoare a spectrului.

Placid Blue, precum un cer liniştit, aduce un sentiment de pace şi de calm, în timp ce Violet Tulip este romantică şi evocă o uşoară nostalgie. Hemlock este similară frunzelor de primăvară. Combinaţi aceste pasteluri cu o nuanţă mai îndrăzneaţă pentru un aspect inedit.

Sand este o culoare neutru şi ne aduce aminte de plajă şi de zilele din vacanţa de vară. Dacă doriţi un aspect natural, combinaţi Sand cu Hemlock.

Paloma este o altă culoare neutru şi poate fi combinată cu orice altă culoare pentru un look sofisticat.

Cayenne este o nuanţă de roşu care condimentează culorile neutre, în timp ce Freesia este un galben superb, cald şi floral, care va înveseli garderoba în acest sezon.

Celosia Orange este o nuanţă tropicală care ne aduce optimism şi spontaneitate. Această culoare poate fi combinată minunat cu Violet Tulip pentru un aspect magic, precum cel al soarelui de vară care apune.

Paleta este continuată cu Radiant Orchid, culoarea anului 2014, şi cu Dazzling Blue, un albastru îndrăzneţ. Aceste două nuanţe puternice merg foarte bine cu toate celelalte culori din paletă.

Dacă vreţi aveţi o casă la modă sezonul acesta, iată cum puteţi să folosiţi paleta de culori din această primăvară: