Cultură de cannabis descoperită într-o locuinţă din Năvodari. Patru persoane au fost reţinute

O cultură de cannabis alcătuită din aproape 250 de plante a fost descoperită de procurorii DIICOT într-o locuinţă din Năvodari, în urma unor percheziţii domiciliare făcute pe raza judeţelor Tulcea şi Constanţa, patru persoane fiind reţinute. Aproximativ 20 de kilograme de plante au fost ridicate de anchetatori.

RomaniaTV.net
23 feb. 2017, 11:53
Cultură de cannabis descoperită într-o locuinţă din Năvodari. Patru persoane au fost reţinute

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Tulcea, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, au făcut, miercuri, patru percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Constanţa şi Tulcea, acţiunea vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în trafic de droguri de risc, potrivit unui comunicat de joi al DIICOT.

„Cu ocazia efectuării unei percheziţii domiciliare în localitatea Năvodari, judeţul Constanţa, a fost identificată o cultură indoor de cannabis, alcătuită din 248 plante în diferite stadii de vegetaţie, cu înălţimi cuprinse între 12 şi 180 de centimetri. Au fost ridicate fragmente vegetale în cantitate totală de aproximativ 20 de kilograme în care s-a pus în evidenţă Tetrahidrocannabinol (THC), drog de mare risc precum şi echipamentele şi substanţele folosite pentru întreţinerea culturii”, se arată în comunicatul DIICOT.

De asemenea, anchetatorii au ridicat, din celelalte imobile percheziţionate, bunuri folosite în activitatea infracţională: grindere metalice, telefoane mobile, calculatoare, cartele SIM, HDD-uri şi SSD-uri.

În urma percheziţiilor, rocurorii DIICOT- Biroul Teritorial Tulcea au dispus reţinerea pentru 24 de ore a patru inculpaţi, pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de risc.

Joi, cele patru persoane reţinute vor fi prezentate Tribunalului Tulcea cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Citeşte şi Percheziţii de amploare la o reţea de traficanţi de droguri din Suceava. 22 de persoane vor fi audiate