Cum a ajuns Traian Băsescu să se mute la Scroviştea. Explicaţia RA-APPS

Fostul preşedinte Traian Băsescu a anunţat pe Facebook că s-a mutat provizoriu la Scroviştea, într-o casă a RA-APPS, până ce o locuinţa repartizată de Regie, în strada Gogol, va fi renovată. Directorul RAAPPS, Georgian Surdu, a declarat, luni, la Antena 3, că mutarea fostului preşedinte Traian Băsescu într-o vilă a domeniului de la Scroviştea nu are legătură cu Guvernul, ci a avut loc la propunerea RAAPPS, "în urma altor propuneri, respinse de domnul Băsescu şi de SPP".

RomaniaTV.net
30 mart. 2015, 18:04
Cum a ajuns Traian Băsescu să se mute la Scroviştea. Explicaţia RA-APPS

Directorul RAAPPS a declarat că „la Scroviştea nu există niciun palat, ci patru vile, fiecare având între 250 şi 500 de metri pătraţi”. „Domnului Băsescu i-a fost atribuit un apartament la parterul uneia dintre vile. A fost o soluţie care trebuia acceptată şi de către preşedintele Traian Băsescu şi de către SPP. Propunerea pentru locuinţa provizorie a lui Traian Băsescu, de la Scroviştea, este făcută de RA-APPS, în urma unor altor propuneri respinse de SPP şi de domnul Băsescu. SPP invocă întotdeauna că are nevoie de elemente speciale de monitorizare„, a declarat directorul RA-APPS, Georgian Surdu, la Antena 3.

 

Acesta a precizat că propunerea celor de la RA-APPS, aceea ca Traian Băsescu să ocupe locuinţa de la Scroviştea, a fost făcută în urmă cu 10 zile.

Şeful RA-APPS a mai precizat că Traian Băsescu plăteşte utilităţile, adică apă, gaz, curent, şi o femeie de serviciu.

Surdu a precizat că din curtea vilei în care locuieşte acum, Traian Băsescu nu se poate pătrunde în pădurea Scroviştea. „Din curtea celei vile nici măcar nu se poate intra în Pădurea Scroviştea, fiind împrejmuită cu gard din sârmă ghimpată„, a mai spus şeful RA-APPS.

Oficialul a mai declarat că în urma unor plângeri făcute de Traian Băsescu, a primit de la Secretariatul General al Guvernului sarcina să rezolve problema. „Am propus Scroviştea. După 3-4 încercări eşuate am ajuns la o înţelegere cu Scorviştea şi am aprobat-o în Consiliul de Adminsitraţie. Nu are nicio legătură Guvernul cu alegerea acestei locaţii. Traian Băsescu va plăti utilităţile: apă, gaz, curent şi o femeie de serviciu. Sunt exact condiţiile legii pentru un fost preşedinte„, a mai menţionat Georgian Surdu.

Acesta a adăugat că RA-APPS-ul are termen limită de predare lui Traian Băsescu a vilei de pe strada Gogol, nr. 2 din Capitală, pe data de 15 iunie 2015.

Fostul președinte Traian Băsescu a anunțat, luni, că s-a mutat „provizoriu” la Scroviștea, într-un spațiu deținut de RA-APPS până ce locuinţa de protocol din strada Gogol va fi reparată. 

„Pentru cei care mor de grija altora… M-am mutat provizoriu la Scroviştea, la cererea mea, într-un spaţiu deţinut de RA-APPS care cuprinde un dormitor, o sufragerie, o baie, un birou şi o bucătărie. Total, maxim 120 mp conform solicitării mele, pentru a nu-mi încărca inutil factura la întreţinere. Cînd RA-APPS va termina reparaţiile în Gogol 2, pentru care am semnat contract, voi reveni în Bucureşti. Nu beneficiez nici de păduri, nici de domenii de vînătoare”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.