GIOVANI BECALI, şase ani şi patru luni de închisoare CU EXECUTARE. Afacerile DUBIOASE care l-au făcut MILIONAR

GIOVANI BECALI a fost condamnat la şase ani şi patru luni de închisoare în Dosarul Transferurilor. 

04 mart. 2014, 12:23
GIOVANI BECALI, şase ani şi patru luni de închisoare CU EXECUTARE. Afacerile DUBIOASE care l-au făcut MILIONAR

DOSAR TRANSFERURI. Ioan şi Victor Becali sunt cei mai cunoscuţi impresari din România, ascensiunea lor în lumea fotbalului producându-se în condiţii destul de dubioase, la începutul anilor ’90.

DOSARUL TRANSFERURILOR, RECHIZITORIU: Circuitul INCREDIBIL al banilor

Era o bandă formată din Dan Alban, Mircea Cain, Ioan Becali şi încă unul, Calu’, care trăiau numai din şmenuri în Germania. Alban era şeful lor, cel mai respectat, singurul dintre ei care avea studii superioare. Rupeau banii pe gagici, pe maşini şi la barbut. După ’89, nu erau nişte bogătani, degeaba se laudă Becali că învârteau lovelele„, povestea fostul fotbalist Marcel Răducanu, pentru Gazeta Sporturilor, despre viaţa de dinainte de Revoluţie a lui Becali şi a anturajului său.

Citeşte şi Giovanni Becali, 6 ani şi 4 luni de închisoare cu executare. Prima reacţie după condamnare

Alban se lipise de echipa naţională, iar primul tun al acestei găşti a fost dat cu plecarea lui Hagi la Real Madrid„, a mai povestit acesta. Totul a luat însă o turnură favorabilă pentru Giovani o dată cu moartea lui Dan Alban, într-un accident de maşină considerat suspect, produs în Italia, în anul 1991. De atunci toate afacerilecu fotbalişti au trecut în mâna lui Ioan Becali, care în timp l-a învăţat şi pe fratele său, Victor, să gestioneze afacerea.

Citeşte şi Becali are un succesor: „Când mă vor ÎNCHIDE, el va conduce tot”

Averea fraţilor Becali este estimată la 4 milioane de euro, dar în termeni reali nimeni nu poate spune exact la cât se ridică ea, comisioanele fiind deseori altele decât cele vehiculate în presă, la fel şi banii negri.

În ’90 şi ceva vin doi jurnalişti la mine. Soacra mea avea o plantaţie de cafea lângă Bogota care valora 27 milioane de dolari. A vândut-o pe 1,8 milioane. Pentru că în familia soacrei mele nu a mai rămas niciun bărbat în afară de mine, dacă eu eram capul familiei, acei jurnalişti or fi zis că era averea mea, dar nu era a mea, era a lui soacră-mea„, este una dintre poveştile lui Ioan Becali, spusă în urmă cu câteva luni, la România TV.

Pe de altă parte, tot el spunea la GSP TV, în vara lui 2012: „Eu când m-am întors în ţară, am venit cu trei milioane de mărci. A trebuit să plec din Germania, fiindcă i-am luat capul unui miliardar neamţ şi am rămas cu această sumă„.