Cum a funcţionat ILEGAL o platformă online de plată a amenzilor rutiere şi de rovinietă. Mii de oameni au accesat-o

O platformă online de plată a amenzilor rutiere şi pentru rovinietă a funcţionat ilegal şi a adus bani în bugetul prefecturii Giurgiu.

26 oct. 2016, 16:27
Cum a funcţionat ILEGAL o platformă online de plată a amenzilor rutiere şi de rovinietă. Mii de oameni au accesat-o

Este descoperirea pe care politistii Directiei Economice au facut-o cand l-au invitat la audieri pe subprefectul de Giurgiu, Laurentiu Tintea.
Zeci de mii de romani si-au platit amenzile pe aceasta pagina de internet iar suma stransa nu este mica: peste 2 milioane de lei. Acum, anchetatorii incearca sa afle unde au fost directionati acesti bani.
Laurentiu Tintea este actualul subprefect de Giurgiu. Cand insa era sef al directiei locale de taxe ai impozite, a semnat un protocol cu o firma privata din Cluj.

CITEŞTE ŞI Cum poţi să verifici istoricul daunelor auto, asigurarea RCA, rovinieta şi ITP-ul maşinii cu un singur click

Ideea ar face invidios orice ministru, o platforma online unde cetateanul isi poate plati amenda rutiera sau cea pentru rovigneta, indiferent de locul in care au fost prinsi de politist in neregula – amendaonline.ro.
Iar pagina de internet a devenit functionala si mii de oameni au accesat-o. Banii transferati de ei au ajuns mai intai in conturile societatii comerciale din Cluj. Aceasta si-a oprit un comision de 5% din fiecare tranzactie si a trimis restul la Directia de Taxe si Impozite din Giurgiu.

Absolut ilegal, sustin politistii, pentru ca platforma nu era autorizata pentru astfel de plati iar banii nu trebuiau sa ajunga la Giurgiu ci la fiecare directie de taxe si impozite din judetul unde soferul fusese amendat.
Aproximativ doua milioane de lei a strans administratorul care si-a oprit 25.000 de euro din amenzi.

Zeci de mii de plati au facut facute in acest fel, iar politistii spun ca oamenii nu trebuie sa isi faca griji. Plata este recunoscuta de autoritati si nimeni nu va trebui sa achite din nou amenda.

„In acest mod au fost vatamate drepturile si interesele unitatilor teritoriale administrative corespunzatoare domiciului contravenientilor conform prevederilor in vigoare”, a precizat Daniel Petru Bratu, IGPR, Directia de investigarea criminalitatii economice. 
Alaturi de subprefectul Laurentiu Tintea procurorii Parchetului Curtii de Apel i-au chemat la audieri si pe reprezentantii firmei care administreaza platforma, dar si pe actualul director de la directia de taxe si impozite Giurgiu. Politistii trebuie sa afle acum si cum au fost chetuiti banii care au intrat in conturile primariei din Giurgiu.

Sursa: stirileprotv.ro