Cum a reuşit un român să aducă ilegal ţigări din Ucraina. Poliţiştii au fost surprinşi

Un român a reuşit să aducă în ţară ilegal peste 13.000 de pachete de ţigări, cu ajutorul unei drone. Bărbatul a fost descoperit de poliţiştii de frontieră din Satu Mare. 

RomaniaTV.net
10 feb. 2020, 15:25

„Duminică, 09 februarie a.c., în jurul orei 02.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Halmeu – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, aflați în misiune de supraveghere a frontierei de stat, au observat pe direcția localității Dabolț, județul Satu Mare, două aparate de zbor de mici dimensiuni, posibil drone, care au traversat frontiera din Ucraina în România”, a transmis Poliția de Frontieră.

Polițiștii au monitorizat traseul aparatelor de zbor și, în urma cercetărilor, au găsit în teren două colete cu țigări de proveniență ucraineană. De asemenea, în apropiere a mai fost depistat un cetățean român de 44 de ani, din Satu Mare.

În urma cercetărilor, oamenii legii au descoperit acasă la bărbat o autoutilitară plină cu colete cu ţigări. Marfa în valoare de 155.300 de lei a fost confiscată.

Drept urmare, în cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar în continuare se efectuează verificări sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.