Cum alegi lenjeria de pat pentru bebeluşul tău

Atunci când alegi lenjeria pentru pătuţul micuţului, cel mai important criteriu este calitatea materialului. Culorile şi imprimeurile sunt de asemenea importante, deoarece o formă anume îi poate atrage atenţia bebeluşului, făcându-l să se concentreze, sau o pată de culoare îl înveseleşte şi îi dezvoltă simţurile.

05 mai 2014, 19:52
Cum alegi lenjeria de pat pentru bebeluşul tău

Atunci cand trebuie sa alegi o lenjerie patut pentru puiul tau, sunt recomandate imprimeurile tesute (putem sa ne dam seama de asta prin faptul ca pe ambele parti se poate observa cusatura) si tesaturile fine, din bumbac 100%. Ca o regula insa, specialistii ne recomanda sa evitam vopselele chimice si lenjeriile care au imagini lipite deoarece pot sa raneasca pielea sensibila a copilului.

Cele mai indicate produse sunt cele bio!

Produsele textile bio sunt de calitate, moi si fine. Spre deosebire de cele conventionale nu contin bumbac modificat genetic si nici pesticide sau alte substante chimice. Pielea micutului va fi rasfatata la atingere, iar sanatatea nu ii va fi pusa sub nicio forma in pericol, deoarece aceste produse lasa pielea sa respire si au un grad mai ridicat de rezistenta si de absorbtie.

La cat timp trebuie schimbata lenjeria patutului?

Pentru a avea un copilas fericit, cu pielea sanatoasa si fara probleme respiratorii, este indicat sa schimbi lenjeria patutului de cel putin doua ori pe saptamana. Nu uita ca pernuta si paturica trebuie aerisite si scuturate in fiecare zi pentru a feri bebelusul de macar o parte din microorganismele adunate pe lenjerie. Pentru salteaua patulului exista un spray special care actioneaza impotriva acarienilor, dar este recomandat si ca aceasta sa fie aspirata atunci cand ne ocupam de restul lenjeriei.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro

Citeşte şi Ce îi dai să mănânce bebeluşului între 7 şi 9 luni