Cum arăta Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din lume, în tinereţe FOTO

În 2005 a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai bătrână mama din lume, după ce a dat viaţă unei fetiţe.

17 apr. 2017, 11:35

Au trecut 11 ani de când Adriana Iliescu a devenit mama Elizei, o fetiţă absolut normală, care îi oferă în fiecare zi motive pentru a se gândit la viitor, scrie one.ro. Puţini ştiu însă că, deşi a devenit mamă la vârsta de 67 de ani, Adriana Iliescu şi-a dorit copii încă de la 20 de ani. Nu s-a putut însă, deşi s-a căsătorit şi a rămas însărcinată!

Citeşte şi Cum a reuşit Adriana Iliescu să devină mamă la 66 de ani. Ce au descoperit medicii în uterul femeii când au tăiat-o la cezariană FOTO

Din motive medicale a trebuit să întrerupă sarcina. „Vreti să scoateţi un copil cocoşat, strâmb? Ce vreti să faceţi?!”, i-au spus doctorii, conform revistei QBebe. „In plus, din cauza TBC-ului, m-aş fi decalcifiat foarte tare. Şi tatăl meu a avut TBC, era o boala ruşinoasă pe vremuri, aproape nevindecabilă. Am avut norocul că am prins penicilina şi ne-am salvat. TBC-ul a făcut multe victime: Balcescu, Filimon, familii întregi de scriitori, muzicieni”, explica ea într-un interviu acordat sursei citate.

Citeşte şi Fiica celei mai bătrâne mame din România a şocat internetul. Eliza este de nerecunoscut

La scurt timp după acest episod, a urmat divorţul, iar Adriana Iliescu şi-a dedicat întreaga viaţă literaturii. Elegantă şi discretă, Adriana Iliescu a păstrat legătura cu fostul soţ, iar după ce Eliza a venit pe lume a început să poarte din nou verigheta. Recunoaşte însă că niciodată nu a luat în calcul o posibilă reluare a legăturii lor, pentru că el „făcea tot ce putea ca să amorţească germenele meu creativ”.

Până la 67 de ani nu a reuşit să-şi vadă cel mai mare vis împlinit, acela de a avea copii, iar când s-a putut, nu a stat pe gânduri.