Cum arată casa ecologică modulară care se montează în doar 5 ore FOTO

La nivelul întregului glob, micro casele câştigă teren în faţă locuinţelor mari şi somptuoase, tot mai mulţi oameni alegând să locuiască în spaţii mici, uşor de întreţinut, cu cheltuieli minime.

17 apr. 2014, 14:00

Simţind potenţialul acestui trend în materie de locuinţe, din ce în ce mai multe companii de design şi arhitectură îşi canalizează toate eforturile spre inventarea şi crearea micro casei perfecte, care să reunească toate nevoile unei vieţi confortabile. Una dintre cele mai recente invenţii în acest domeniu aparţine arhitecţilor companiei spaniole viVood, axată pe construcţiile modulare prefabricate din lemn. Este vorba despre o casă de vacanţă 100% ecologică a cărei construcţie durează cel mult patru săptămâni, iar montajul pe terenul beneficiarului nu durează mai mult de 5 ore, datorită sistemului inteligent de asamblare.

Casa viVood, dotată cu panouri solare, cu toalete ecologice uscate şi sistem de colectare a apei, este mai mult decât un simplu refugiu de vacanţă. Este o alternativă modernă şi ecologică la corturile şi căsuţele din lemn ce populează campingurile din zonele turistice, cu impact minim asupra mediului, dar şi o soluţie economică pentru adepţii stilului de viaţă minimalist. Din păcate, lipsa unui sistem de încălzire limitează aria de folosinţă a acestor construcţii la zonele climatice calde.

Citeşte mai mult pe casadex.ro.