Cum arată cu adevărat DIAVOLUL. Descrierile celor care susţin că l-au văzut

In istoria omenirii, diavolul sau demonul ocupa un loc foarte important. Mai multi oameni pretind ca s-au intalnit cu el, iar in acest articol incercam sa scoatem in evidenta cateva exemple de descriere a diavol. Sa fie vorba de una si aceasi fiinta?

30 mai 2015, 18:21
Cum arată cu adevărat DIAVOLUL. Descrierile celor care susţin că l-au văzut

In documentele primelor procese intentate vrajitoarelor in Irlanda, in anul 1324, diavolul era descris ca fiind „negru, aidoma unui etiopian”, scrie almeea.ro.

Citeşte şi L-a găsit pe Dumnezeu în România. Povestea fascinantă a călugărului german care slujeşte în Bucureşti VIDEO

* In anul 1576, Bessie Dunlop din Lyne, Scotia, l-a descris pe demon ca fiind „un batran distins, cu barba carunta si purtand o bereta neagra tuguiata in partea din fata si latita in partea dinapoi„. Creatura aceea spunea ca se numea Thom Reid (si vrajitoarea nu a spus ca ar fi fost vorba de un „drac”).

* In anul 1664, o vrajitoare din Yorkshire, Alice Hudson, a spus ca diavolul „i-a aparut cu infatisarea unui barbat negru, calare pe un cal negru si avand acea creatura copitele picioarelor despicate’. „Si atunci am ingenuncheat si m-am inchinat lui” – a adaugat vrajitoarea.

* „Un barbat urat si negru” – asa l-a descris Jonet Kerr din Edinburgh in anul 1661.

*”Un om rau, negru de tot si cu picioare cu copite despicate” – asa il descria Issobell Gowdie (Auldearne, 1662).

* Digna Robert, din Belgia, intalnise in anul 1565 doua asemenea creaturi: acestea purtau fiecare un soi de cazaca neagra si spuneau ca se numesc Barrebon si Crebas. Iar faptul ca purtau imbracamintea aceea neagra a fost confirmat si de o alta vrajitoare belgiana, Josine Labyns, in anul 1664, pe cand avea 19 ani si ar fi intalnit un diavol imbracat in chip de „mare domn” adica cu haina neagra si purtand pe cap o palarie cu pene.

* In anul 1665, in Somerset, Mary Green il vazuse pe diavol in chip de „barbat pripiriu”.

* In Suedia, in anul 1670, „diavolul” avea barba rosie si purta o palarie tuguiata.

* In anul 1661 lui Jonet Watson, din Dalkeith, i-a aparut „un tanar dragut in vesminte de culoare cenusie; iar la Newtoundein avea imbracamintea de culoare verde si pe cap o palarie de culoare neagra”.

Citeşte şi Ambasadoarea lui Dumnezeu pe Pământ a dat în judecată toţi HOMOSEXUALII de pe planetă FOTO

* „Un om negru” era si pentru „copila-vrajitoare” Annabel Stuart din Paisly (1678) si pentru fratele ei, John, care a spus ca-i vazuse aceluia un picior care avea copita despicata.

* Marie Lamont din Innerkip (1662) a vorbit despre „un barbat foarte negru avand copitele de la picioare despicate”. „Negru ca un indian” era un asemenea barbat si pentru vrajitorul american Robert Sterne (Connecticut 1662) si pentru vrajitoarele din Salem (1692) Mary Osgord si Mary Lacey (care l-au descris ca fiind un barbat negru si cu o palarie tuguiata).

* Palaria a fost descrisa de Ellen Gray din Aberdeen (1597) ca fiind „ponosita”, iar de o membra a congregatiei din Alloa (1658) ca fiind „neagra”, in timp ce lui North Berwick (1590) i s-a parut a fi „urata”.

* Anna Maria de Georgel, judecata la Toulouse in secolul al XIV-lea, a spus ca diavolul se apropiase de ea intr-o dimineata in timp ce, singura fiind, spala rufele undeva in apropiere de Puech-David: „L-am vazut venind inspre mine, asa pe firul apei; era un barbat de statura uriasa, cu pielea foarte neagra, cu ochii ca niste carbuni aprinsi si mi-a suflat in gura”.

* Helen Casso din Edinburgh (1661) l-a vazut pe diavol in timp ce strangea niste nuiele dintr-o vie. In acel caz nuiaua i-ar fi putut folosi umanoidului sa-si faca din ea o bagheta magica.

* La inceputul secolului al XVI-lea, exorcistul Annibale Serra il descria pe demon ca fiind un monstru care la prima vedere parea un urs, apoi un om salbatic si, in sfarsit, un demon. Apropiindu-se (martorul) cu un felinar de acea aratare a vazut ca avea coarne si coada ca de bou, picioare si maini ca de urs, fata ca de maimuta, dinti ascutiti, iar trupul care ii era gol avea pielea aidoma sarpelui.